DTH Speuler van de Maand: Maart

Van even weggeweest: er kan weer gestemd worden voor de Speuler van de Maand! En wel voor de maand maart. Door de interlandperiode is de laatste wedstrijd in maart alweer even geleden, van de 19e, dus daarom frissen we jullie geheugens even op.

Maart was de rampzalige VAR-maand, dat zal niemand vergeten zijn.

NEC – AZ Alkmaar 1-3
Na een aantal slechte wedstrijden speelde NEC deze wedstrijd heel verdienstelijk. Alleen jammer dat je dan net een sterke tegenstander treft, en ook nog thuis, waar we bijna nooit winnen. En misschien had het allemaal nog anders kunnen lopen als we niet genaaid waren door de VAR, die een handsbal van Karlsson bij de 0-1 niet als zodanig beoordeelde (excuses van de scheids volgden na de wedstrijd). Rodrigo Guth kopte uit een corner nog de 1-1 binnen. We speelden 4-3-3, zonder Màrquez, zonder Tavsan en met een verdienstelijke Akman in de spits.

FC Groningen – NEC 4-3
Dit was één van de beste wedstrijden die we dit seizoen hebben gespeeld. Met soepel positiespel werd Groningen een groot deel van de wedstrijd voor gek gezet. Ja, voor gek gezet, want NEC speelde al vanaf de 18e minuut met tien man na een rode kaart voor El Karouani. El K was zo stom zich te laten provoceren, maar de ‘kopstoot’ waarvoor hij rood kreeg was niet veel meer dan een tedere kriebel van zijn kuif onder de kin van Strand Larsen. Maar goed, de scheids trok rood (excuses volgden na de wedstrijd), de VAR liet het gebeuren en de kaart werd geseponeerd. NEC kwam na de rode kaart op achterstand, kwam met tien man op voorsprong, onder andere door een mooie vrije trap van Schöne, en ging uiteindelijk in de slotfase ten onder. Naast Schöne scoorden Akman en Mattsson. Opstelling 4-3-3 zonder Márquez.

NEC – Sparta 0-0
Na deze wedstrijd wisten we dat NEC te goed is om dit seizoen te kunnen degraderen. In een eenzijdige wedstrijd, met 70% balbezit, was NEC veel beter dan degradatiekandidaat Sparta. Sparta verdedigde goed en verbeten, maar NEC kreeg wel degelijk een paar goede kansen. De bal had op de stip gemoeten toen Auassar in de eigen zestien, met de ellebogen, een schot van richting veranderde dat op de paal uiteen spatte. De scheids zag het niet (excuses volgden na de wedstrijd), de VAR liet het weer lopen en het bleef 0-0. Verder was er de rentree van Bony, speelden we 4-3-3 zonder Márquez en met Akman in de spits.

Zo, hopelijk zijn de geheugens weer een beetje fris. Dus stemmen maar. Dat kan tot en met vrijdag.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.