DTH Speuler van de Maand: April

Wat gaat de tijd toch snel. Voor je het weet is het mei en zit het seizoen er op: 8 mei, 11 mei, 15 mei, en het is gedaan. Tenzij we de playoffs om Europees voetbal halen natuurlijk. In ieder geval nog twee zondagse middagwedstrijden bij een lekker temperatuurtje in het vooruitzicht, heerlijk. Wat is het toch fijn om in de Eredivisie te zijn!

Nog twee keer kunnen we een Speuler van de Maand kiezen, te beginnen bij vandaag! Vorige maand was daar de toch enigszins verrassende winnaar Matthijs Branderhorst. Hij had naar onze bescheiden mening toen niet z’n beste maand achter de rug, met een paar ‘zoutzak’-gevalletjes. Maar de verkiezing heeft ‘m goed gedaan, want in april vloog ie door het doelgebied. Zo zie je maar, een speler steunen in plaats van afzeiken, is de betere weg.

Hiermee zeggen wij niet dat Brandi, the man on fire, weer de Speuler van de Maand is. Dat is aan jullie. Even kort het geheugen opfrissen.

Hij maakte een selfie met een groothoeklens. Foto: Rob Koppers

SC Cambuur – NEC 1-2
Dit was een hele slechte wedstrijd van beide kanten, die we ons voor altijd zullen herinneren om het winnende doelpunt van Javier Vet. Hij knalde de bal van een meter of tachtig kiezelhard in de kruising. De 0-1 staat op naam van Okita.

NEC – FC Twente 0-2
NEC speelde een degelijke wedstrijd tegen de nummer vier van de Eredivisie en had in de tweede helft aanvankelijk de overhand tot in de 55e minuut een wat onbesuisde actie Akman een rode kaart opleverde. FC Twente maakte snel de 0-1 en het was over.

NEC -Ajax 0-1
Een wedstrijd die we niet snel zullen vergeten. Het was spannend en onze mannen vochten als leeuwen, speelden goed, Branderhorst stopte een penalty, hadden kansen, maar verloren door een laat doelpunt van Brobbey. Aahh, effe slikken maar met een trots gevoel naar huis. De wedstrijd werd nog bijzonderder toen Rens van Eijden in de tweede helft zijn rentree maakte. Wat een held.

FC Utrecht – NEC 1-0
Wat jammer, dat de wedstrijd tegen Ajax zo’n slecht vervolg kreeg. Afwachtend, verdedigend, zonder lef, bah. Terecht verloren. Wel 1200 man in het uitvak.

Ok, hopelijk hebben we weer beeld bij de maand april. Stemmen kan tot en met dinsdag.