DTH Opinie: Katertje

Het seizoen zit erop. Een degelijk seizoen, met een even zo degelijke 11e plek als eindresultaat. Vooraf had iedereen zijn of haar handtekening daaronder gezet. En toch is het weer typisch NEC, dat je met een katertje het degelijke seizoen af moet sluiten.

Zin in een feestje had ik daarom niet. Uit respect voor de vertrekkende spelers wilde ik eigenlijk alleen nog afscheid van ze nemen. Maar op het compensatiefeestje moest ik de zon in mijn hart laten komen van ene René Schuurmans en net op het moment dat je er compleet doorheen zat, kwam ook nog het feestteam die vond dat ik mijn shirt uit moest doen en ermee moest gaan zwaaien. Ik wilde verdorie alleen maar de spelers uitzwaaien!

Het feestvierende uitvak vond het natuurlijk wel geweldig, die hadden er wel zin in en zelfs de spelers van Fortuna stonden te springen naast het podium. Leuk man dat we het feestje van Fortuna faciliteerden. Een paar supporters met genoeg bier op gingen nog wel een beetje los, maar toen na een korte ereronde eerst nog Django Wagner en Frans Duits voorbij kwamen was iedereen er wel echt klaar mee. Pas daarna werden de spelers bedankt, althans alleen Rens en Edgar. Voor Ali, Jonathan, Cas etc was het blijkbaar niet nodig. Bij deze wil ik ook deze spelers bedanken voor hun inzet voor onze club! Vreemd dat zij niet even genoemd werden.

In voorgaande jaren werd het seizoen vaak afgesloten tussen de supporters. De spelers kwamen dan even langs in de Eendracht of de Schup. Ze werden toegezongen, persoonlijk bedankt en je wist altijd meteen welke spelers een echt gevoel voor NEC en haar supporters hadden en voor welke spelers het een verplicht nummertje was van 5 minuten even je gezicht laten zien.

Soms waren er ook artiesten. Vaak van een veel minder niveau dan de artiesten van afgelopen zondag, maar in ieder geval wel een stuk goedkoper. Is er eigenlijk wel gevraagd aan supporters welke artiesten ze zelf zouden willen zien? Het was immers toch een gebaar naar de supporters. Is er ook gevraagd aan supporters of ze een feestje op deze manier willen? Of is er gewoon een projectgroep samengesteld met een opdracht: Regel effe wat artiesten, zet een podium neer, doe wat rookmachines en serpentine en oh ja, maak ook effe een draaiboekje.

Feestjes in het stadion werken niet, zeker als je voor de sfeer afhankelijk bent van het resultaat. Het afscheid van de Oude Goffert (toevallig ook tegen Fortuna) had dat wel duidelijk gemaakt. Ga gewoon lekker afscheid nemen van de spelers direct na de wedstrijd, had de artiesten lekker op een podium neergezet onder de tribune bij de Schup en was gezellig met de selectie even langs gekomen.

Het spontane feestje na de promotie, met een krakkemikkig podium en een matige DJ was het mooiste feestje ooit bij NEC. Er is niet veel nodig om er iets van te maken, maar het feestje was er logischerwijs niet geweest bij een nederlaag.

Jaja, ik weet het, ik ben aan het nuilen, het glas is weer eens half leeg en ik zou juist meer moeten genieten van het afgelopen jaar. Allemaal waar, maar ik moest het toch even kwijt. Als we volgend jaar namelijk wel Europees voetbal halen dan kunnen ze dit mooi even terug lezen en meenemen voor in het volgende draaiboek. Fijne zomer alvast! HUP NEC!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.