DTH Classic: Tweestrijd-classic met Anton Janssen

 Al sinds 2001 delen een wisselende group NEC fans onder de naam De Trouwe Honden op ludieke wijze – soms kritisch, soms uitbundig, maar altijd met hart voor NEC –  hun visie op onze mooie club. In de beginjaren gebeurde dit in papieren vorm medens het DTH fanzine (oorspronkelijk nog ‘Doggystyle’ geheten). Maar in 2008 werden ook wij uiteindelijk meegesleurd in de digitale revolutie en bieden we sindsdien via diverse incarnaties van deze website onze supportersblik online aan. Met ruim twintig jaar kopij onder de riem leek het ons een mooi moment om de oude fanzines weer eens af te stoffen en ons web-archief door te struinen op zoek naar leuke, memorabele en opmerkelijke stukjes, die we vervolgens schaamteloos kunnen herkauwen in deze ‘DTH Classic’ rubriek.

Deze keer nemen we jullie mee naar het jaar 2002 waarin we jullie meenemen in een tweestrijd met good-old Anton Janssen.

TWEESTRIJD-CLASSIC MET ANTON JANSSEN

Geel of zwart?
Dat is al meteen een aardige! Dan kies ik voor zwart.

Barcelona of Manchester United?
Zonder twijfel Barcelona.

Smeets of Jansma?
Pff, Jansma dan toch maar, want die zit dichter bij het voetbal.

De oude Goffert of de nieuwe Goffert?
De nieuwe Goffert! Als de oude Goffert vol was, dan was dat mooi, maar toen ik er speelde was hij bijna nooit vol. Nu zit iedereen lekker dicht op het veld, is er veel sfeer en voldoet het stadion aan alle eisen.

Ronaldo of Henk Grim?
Ha ha ha! Henk Grim, Absoluut!

Hans Kraay Junior of Hans Kraay Senior?
Hans Kraay Senior spreekt me niet zo aan. Hans Kraay Junior heb ik wel eens gesproken en dat was wel een aardige jongen.

Cruyff of Van Hanegem?
Dat is duidelijk: Cruyff. Ik vond ze vroeger allebei erg goed, maar Cruyff had net dat beetje extra.

Carnaval of kerstmis?
Allebei zou ik zeggen, maar dat kan niet. Dan ga ik toch voor kerstmis, want dat wordt tegenwoordig steeds belangrijker.

Jeugdtrainer of de commerciële zaken van NEC behartigen?
Daar hoef ik niet over na te denken: Jeugdtrainer!

Anton…Anton…Anton…!

Het land van Maas en Waal of de stad aan de Waal?
Dat is een moeilijke! Bij allebei ligt m’n hart! Maar, je mag je afkomst niet verloochenen dus kies ik toch voor het land van Maas en Waal. 

Ajax of Feyenoord?
Ajax. Dat team met Cruyff in 1974 had  techniek, bluf, alles. Maar had je gevraagd PSV of Ajax dan had ik voor PSV gekozen hoor, want dat is gewoon een mooie club.

Bier of frisdrank?
Nou, een biertje op z’n tijd gaat er wel in! Bij de Galawedstrijd van PSV hebben we er tot in de late uurtjes van genoten, ha ha ha.

Sky radio of 3FM
Sky radio, ik ben al wat ouder hè.

Donker of blond?
(Na lang nadenken) Dan kies ik toch voor donker.

Kat of Hond?
Een hond, maar ik heb er zelf geen.

Traditie of vooruitgang?
Traditie! Vooruitgang is wel OK, maar vaak wordt de traditie vergeten en dat vind ik geen goede zaak. Dat is niet alleen in het voetbal zo, maar bijvoorbeeld ook in mijn woonplaats Beneden-Leeuwen. Daar worden oude huizen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw en dat vind ik vaak jammer.

Spaghetti of Boerenkool?
Boerenkool. Lekkere Hollandse kost.

Voetballen op zondagmiddag of zaterdagavond?
Zondagmiddag! Ook dat is weer van vroeger uit. Zondag is gewoon dè voetbaldag. Om half 3 voetballen en dan ‘s avonds alle wedstrijden bekijken op Studio Sport. Zo zou het weer moeten zijn.

De man van de penalty of de routinier van NEC?
Dat is weer een moeilijke, maar ik kies toch voor de routinier van NEC. Die penalty was uiteraard een hoogtepunt in m’n carrière, maar routinier van NEC heeft betrekking op meerdere jaren. Na Fortuna Sittard ben ik bij NEC weer helemaal opgebloeid. Als je jezelf dan uiteindelijk routinier van NEC kunt noemen dan is dat best iets om trots op te zijn.

BNN of Elstar appelen?
Ha ha ha. Elstar ja, dat was een echt regionaal produkt. Bij BNN heb ik een goed gevoel. Als commercieel medewerker van NEC regelde ik toen het sponsorcontract met BNN en kwam ik regelmatig in contact met Bart. Het deed me veel toen hij overleed. Samen met Ron de Groot ben ik toen naar de begrafenis geweest.

Goede tijden, slechte tijden of Goudkust?
Moet ik daar echt tussen kiezen? Goudkust kijk ik nooit en goede tijden hooguit één keer in de maand, dus dan maar goede tijden. Ik ben trouwens zo wie zo geen TV-kijker. Het journaal en af en toe een goede film kijk ik wel, maar die quizzen e.d. boeien me niet.

Govedarica of Hersi?
Moeilijk, maar met het mes op de keel denk ik toch dat ik voor Govedarica ga. Door z’n manier van voetballen, z’n routine en vooral het coachen in het veld is hij héél belangrijk voor NEC. Hersi heeft heel veel talent en kan het ook nog ver schoppen.

Van de Vaart of Van Bommel?
Van de Vaart! Die jongen is echt van aparte klasse.

Je carrière precies hetzelfde overdoen of andere beslissingen hebben genomen in je carrière?
Iets anders. Ik kwam bij PSV op de bank terecht en wilde graag voetballen. Ik kon naar Manchester United en naar Kortrijk in België. Omdat ik dacht dat ik bij Kortrijk meer aan spelen toe kwam dan bij Manchester United koos ik voor België. Achteraf had ik dat anders gedaan.

NEC van toen of NEC van nu?
Vroeger speelde je om niet te degraderen, nu speel je voor plaats 8, dat is een groot verschil. NEC is erg gegroeid de afgelopen tijd, maar wat ik fijn vind is dat het toch een menselijke club is gebleven. Wij kunnen elkaar hier zo tegen het lijf lopen en dat is leuk. Ik zou het verschrikkelijk vinden als je alleen maar met me in contact kon komen door het sturen van officiële aanvragen en het krijgen van e-mailtjes  die de afspraak bevestigen. Gelukkig kan dat hier nog op een normale manier!

Anton & Brookie!

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.