Zo zagen wij het (weer een beetje half): NEC – Heerenveen

Het stadion was vanavond dus nog steeds niet toegankelijk en gezien de recente ontwikkelingen lijkt dit helaas een lange termijn dingetje te worden. Onze fans waren tegen Heerenveen dus weer aangewezen op de gracht en de omloop. Niet dat dat de stemming al te zeer drukte, want net als vorgie week tegen Groningen werd er weer flink geluid gemaakt achter de tribunes. Op het veld was de situatie ook dezelfde als vorige week, want we begonnen met dezelfde elf spelers aan de aftrap en de eerste twintig minuten waren we wederom heer en meester op het veld. En dat mag best indrukwekkend genoemd worden. Het zou toch wat zijn dat je zowel tegen Twente, Groningen als Heerenveen de volle mep pakt, zeg! Aan Heerenveen-zijde troffen we trouwens twee bekenden in de basis, want zowel oud-NECers Van Ottele als Musaba begonnen in de basis bij de Friezen.

Daar staan we weer.

Tactiek: De balcirculatie en de rust in het spel wordt met de week beter en daar hebben Schöne en Barreto een groot aandeel in. Jammer voor Proper, die zijn basisplek op het middenveld steeds verder aan de horizon ziet verdwijnen. Maar Meijer heeft momenteel weinig reden voor aanpassingen. De ploeg voetbalt makkelijk en aanvallend. Helaas is onze aanval nog altijd weinig effectief en verzanden we vaak voorin in goede bedoelingen. Mogelijkheden zat, maar kansen moeten we creëren. En dat blijft moeilijk.

 

Uitslag: In de extra tijd spatte een snoeiharde knal van Okita uiteen op de paal, waardoor deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Vroeg in de tweede helft profiteerde NEC van een flinke fout van uitgerekend Van Ottele, waar Akman wederom alert was en prima binnen schoot. Helaas wist Joey Veerman met een prima schot van afstand de stand weer gelijk te trekken. Al met al een terechte uitslag gezien de gehele wedstrijd.

Akman was wederom alert een fout van de tegenstander. Foto: Rob Koppers

 

Scheids: Nijhuis is bepaald niet de meeste geliefde scheids in Nijmegen, maar vanavond deed hij weinig fout.

 

Hoogtepunten: De eerste twintig minuten waren, net als tegen Groningen, van een prima niveau. Daar lieten we het na om onszelf te belonen en de wedstrijd in het slot te gooien.

We kregen zeker kansen, maar we missen vaak toch een beetje scherpte en snuggerheid voorin om het beter uit te spelen. Foto: Rob Koppers

 

Dieptepunten: In de tweede helft zakten beide partijen door de hoeven en werd het allemaal erg slordig. Daardoor verzandde het duel dan ook in een uiteindelijk terechte 1-1.

 

Inzet: Die was wederom prima.

 

Stadion: Waar het sportief momenteel hosanna is in de Goffert, daar is het stadion natuurlijk wel echt een serieuze zorgenpost. Er zijn een heleboel scheuren ontdekt in het beton die mogelijk ook andere delen van het stadion tot een gevarenzone maken. Normaliter stel je dan de huisbaas (de gemeente Nijmegen) verantwoordelijk, maar helaas is dat in dit geval toch een stukje gecompliceerder. NEC had het stadion immers zelf gebouwd en de gemeente heeft onze club een grote handreiking gedaan door destijds de Goffert in beheer te nemen, wat eigenlijk gewoon een verkapte financiële reddingsactie was. De keerzijde van die reddingsactie was dat NEC verantwoordelijk bleef voor het onderhoud, wat naar het zich doet aanzien ook de structurele aspecten omhelst. Beetje klote dus. Blijkbaar wil verder niemand ons tijdelijk huisvesten (afgezien van ADO, maar willen we nou echt een half seizoen helemaal naar Den Haag?). De huidige grachtendans kan dus weleens een langdurige gaan worden, of de club moet op een nabijgelegen terrein (Orion, Treffers, noem maar iets) een zwik tijdelijke tribunes uit de grond stampen. Hoe dan ook, het is de zoveelste kopzorg rond de Goffert waar helemaal niemand op zat te wachten.

De sfeer zat er wel weer in, maar het blijft natuurlijk behelpen. Eredivisie onwaardig.

 

Conclusie: Jammer dat je niet opnieuw drie punten pakt, maar ik neem aan dat de meeste supporters op voorhand getekend hadden voor een gelijkspel tegen Heerenveen. Je krijgt wel de beste kansen (afgezien van een bal op de lat van Heerenveen). Dan is het jammer dat je jezelf niet beter beloont. Maar goed, zeven punten tegen drie op papier subtoppers op een rij, daar mag je als onverwachte promovendus toch trots op zijn. Dus we moeten het ook allemaal niet te zwaarmoedig maken. Weer een puntje verder weg van de degradatiestreep en dat is wat dit seizoen telt.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.