Zo zagen wij het: NEC – Jong PSV

Onder het toeziend oog van Statler en Waldorf, oh nee Ted en Fred, boekte NEC vrij eenvoudig de vierde overwinning op rij: 2-0 tegen Jong PSV. De tegenstander was weer matig, maar ja, tegen dat soort ploegen speelden we in een recent verleden nog regelmatig een struikelpartij. De aanstaande overwinning kwam geen moment in gevaar en op wat lichte ergernissen na, hadden we een ontspannen avond.

Als het zo doorgaat kan Ted (met Fred) aan het eind van het seizoen alweer vertrekken, want gepromoveerd, dus ‘Mission accomplished’. Alle gekheid op een stokje, met het toch tamelijk stabiel goede spel van de afgelopen weken is dat niet meer helemaal ondenkbaar. Zeker nu de ‘Seun of God’ ook maar een Judas blijkt te zijn, Almere en NAC minder in vorm zijn dan wij en we Go Ahead nog in Deventer kunnen verslaan. Ach ja, we zien het wel.

Foto: Rob Koppers

Uitslag
De 2-0 was okay. Ja, er waren nog wel een paar aardige kansen, maar het lukte niet de tegenstander echt stuk te spelen.

Toeschouwers
Ted en Fred.

Hoogtepunten
-Lily de Vos schalde voor de wedstrijd door het stadion. Zij is niet meer, maar zal niet worden vergeten.
-NEC speelde niet groots, maar bleef trouw aan het plan, bleef rustig en vond uiteindelijk twee keer een beslissende opening.

Veeeeeeeet! 1-0 Foto: Rob Koppers

Dieptepunten
-Tavsan had het vizier weer teveel op zichzelf gericht vandaag. Ging een keer of drie zonder succes voor eigen succes, terwijl er duidelijk betere opties waren.
-In de eerste helft kwam NEC er niet doorheen, edoch, men bleef geconcentreerd spelen, gaf niks weg en overwon.
-Na de 2-0 poepte het wel erg in. Dwarrelt de 2-1 er in wordt het nog spannend.

Jangaaaaaa! 2-0 Foto: Rob Koppers

Scheidsrechter
Ruperti deed het hartstikke leuk. Liet veel toe en behield eenvoudig de controle, daar houden we van.

Inzet
Tot de 2-0 prima.

Tactiek
Het 3-5-2 systeem is nog jong, maar lijkt dit team te passen als een maatpak. Wij kunnen ons niet meer heugen dat NEC vier wedstrijden achter elkaar een goed niveau haalde zonder in de loop van een wedstrijd allerlei grotere en kleinere ineenstortingen door te maken. Het haalt ook het beste naar boven in een paar spelers waar we soms wat teleurgesteld in waren: Barreto, Vet, Proper, Janga en Tavsan ballen er lekker op los.

Rogier heeft het goed staan. Foto: Rob Koppers

Conclusie
NEC was op zoek naar flow. Nou, die is er nu. Kunnen ze dit vasthouden, dan gaan we nog een paar leuke maanden beleven. Sleutelspelers al Barreto, Van Eijden en Tavsan zullen dan fit moeten blijven en er moet niemand naast z’n schoenen gaan lopen. Het heeft even geduurd, maar de puzzelstukjes passen. Nu doorpakken! (met dank aan het CDA).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.