Zo zagen wij het: NEC – Dordrecht

Het was een wedstrijd zonder enige spanning vandaag. Geen blessures oplopen, geen domme kaarten en een beetje zelfvertrouwen tanken voor zaterdag als het voor het eggie is. Dat laatste liep niet echt volgens plan want al na 5 minuten keek NEC al tegen een 0-1 achterstand aan. Een simpele counter en matig verdedigen vormden de basis voor deze tegentreffer.
Na een kwartier stond het alweer 1-1 na een prachtige aanval over 5 schijven die door Janga simpel werd binnen getikt. De rest van de eerste helft had NEC heel veel balbezit, maar echt veel uitgespeelde kansen waren er niet.
Ook na de thee veranderde dat spelbeeld niet. De grootste kans was misschien wel voor Beekman die, heel typerend, de bal toevallig kreeg na een enorme afzwaaier van Okita. Ook Dordrecht kreeg twee 100% kansen. Eerst door Musaba, inderdaad het broertje van. Opvallend dat Anthony en papa en mama Musaba wel op de tribune mogen zitten, terwijl wij het moeten doen met een internet linkje om NEC te kunnen volgen. De tweede grote kans voor Dordrecht kwam twee minuten voor tijd. Branderhorst had het heel lastig op een schot uit de tweede lijn.
En dan in de allerlaatste minuut van de blessuretijd valt dan toch de 2-1 door Vet. Terecht gezien het spelbeeld, maar verre van goed. De enorme armoede van onze aanvalslinie werd vandaag wederom duidelijk.
Uitslag
2-1, gewonnen, maar zeer zeer mager natuurlijk tegen de nummer laatst.
Toeschouwers
Buiten het stadion waren na afloop de nodige supporters gekomen om de spelers op scherp te zetten voor komende week.
Hoogtepunten
-De 1-1 was zo mooi dat hij eigenlijk niet past in deze teleurstellende wedstrijd.
-De inhoud van het teske veur thuus maakte het net iets dragelijker.
Dieptepunten
-We kunnen ze hier iedere keer blijven copy/pasten: Persoonlijke fouten en drama voorhoede.
Tactiek
Het idee van Meijer is duidelijk, de uitvoering is keer op keer geen succes. Het lijkt te laat voor iets anders en al zou het kunnen dan zou Meijer het niet doen.
Conclusie
Ondanks de schamele overwinning ga je niet in de gewenste supervorm de nacompetitie in. Het zal een hele kluif worden volgende week. Zaterdag om 21.00 uur trappen we af tegen Almere.
                                                        Felicitaties voor Janga na de 1-1 (Foto Rob Koppers)