Zo zagen wij het: Feyenoord-NEC

Uit naar de kuip, dan weet je als promovendus dat het een heet potje kan gaan worden. Dat werd het uiteindelijk ook, maar niet zoals je hem op voorhand zou verwachten. De eerste 17 minuten voldeden wel aan die verwachting en na 2-0 leek de wedstrijd alweer gespeeld. Zeker wanneer je bedenkt dat NEC ook nog in een opvallende 5-3-2 “nacompetitie-variant” formatie speelde met enkele opvallende wijzigingen in de basis. Zo zat Akman op de bank en was er een basisplaats voor Mattsson. Zonder een echte spits een 2-0 achterstand wegwerken leek een utopie en dus leek het er in het begin op dat we een traditioneel heet avondje zouden krijgen in de Kuip. Maar het liep toch net effe anders.  Via goals van Mattsson (laten we deze jongen even in de basis staan aub) en Odenthal (na een prachtige aanval) stond het bij rust gewoon 2-2. En dat was niet onverdiend. Na rust ging NEC door met het goede spel en al in de eerste minuut had Tavsan eigenlijk al de 2-3 moeten maken. In de 74e minuut kwam die 2-3 er alsnog, door invaller Verdonk.

Daarna was het Feyenoord dat op jacht ging naar de gelijkmaker en die kwam er helaas ook. Een minuut voor tijd viel ook de 4-3. Scheidrechter Kooij werd door de VAR naar de kant gehaald, maar laffe hond Kooij had blijkbaar last van kuipvrees want hij durfde de goal niet terug te draaien. De 5-3 van Feyenoord viel ook nog, maar toen was het al gespeeld. NEC speelde lange tijd geweldig, maar kreeg uiteindelijk te weinig.

Tactiek

Een onverwachte zet van Meijer vandaag met zijn 5-3-2 opstelling, die ondanks een slechte start, uiteindelijk een goede zet bleek te zijn. Een opstelling die ook perspectief lijkt te bieden voor de toekomst. Maar toch valt er wel wat te nuilen op het wisselbeleid in de tweede helft. 10 minuten voor tijd alleen maar verdedigers inbrengen en Barreto naar de kant halen, dat waren geen slimme keuzes. En Romeny de voorkeur geven in de aanval in plaats van Akman is ook vreemd, want Akman lijkt toch echt wel balvaster voorin.

Uitslag

Een 5-3 nederlaag. NEC kreeg daarmee te weinig en Feyenoord teveel, maar goed daar koop je niks voor.

Toeschouwers

De landelijke media geilen altijd zo op het Feyenoord legioen. Toegegeven, het kon voorheen soms best spoken in de kuip, maar laten we aub ophouden over die geweldige sfeer in de kuip, want 80 minuten lang was dat legioen amper te horen. Het uitvak voerde de hele wedstrijd de boventoon en pas bij na de 3-3 werden ze in Rotterdam ook wakker. Wat dat betreft verdiende ons uitvak een dik compliment. 90 minuten lang was er support. Op de uitslag na was het dan ook een geweldige avond.

Dik 700 man zaten op de 2e ring in het uitvak   (Bron: Twitter)