DTH Speuler van de Maand: September

En de tweede maand van NEC in de Eredivisie is ook al weer voorbij. Vier wedstrijden, twee gelijke spelen, twee nederlagen, een rotmaand dus. Nou nee.

Het elftal en de kwaliteit van het spel, zijn in september duidelijk gegroeid. Hadden we tegen tien man van Heracles nog alle moeite en slaagden we er nauwelijks in de tegenstander onder druk te houden, tegen de tien man van Willem II was dat al heel anders. Tegen een top 6 ploeg als FC Utrecht konden we voetballend goed meekomen en tegen Feyenoord droeg NEC bij aan een heerlijke wedstrijd.

Ook liet een paar spelers zich in september voor het eerst goed zien. Denk aan Mattson en aan Tavsan. Denk aan Proper, die de laatste twee wedstrijden geblesseerd was, maar tegen Willem II en Sparta als een vorst speelde. Sterkhouders als Márquez, Odenthal en Barreto, hielden het niveau vast, Schöne is aan de beterende hand, Okita is lekker bezig, etc..

Wat ons betreft wordt dit een spannende DTH Speuler van de Maand verkiezing. Het is weer aan jullie. Stem op je favoriet, dat kan tot en met zondag.

Wedstrijden gespeeld in September:
-NEC – Willem II 0-0
-Sparta Rotterdam – NEC 1-1 (Okita)
-NEC – FC Utrecht 0-3
-Feyenoord – NEC 5-3 (Mattson, Odenthal, Verdonk)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.