Zo zagen wij het: FC Eindhoven – NEC

Na een fantastische doordeweekse bekerpot, waar wij zo lang van hebben doorgefeest dat een verslag er helemaal bij in schoot, moesten we vanavond aan de bak bij FC Eindhoven. In eigen huis wonnen we daar een paar maanden geleden nog afgetekend met 6-0 van, dus dan moet er in de lampjesstad toch ook wel iets te halen zijn. Beekman had na zijn prima optreden in de beker in elk geval een basisplaats verdiend en Okita begon op rechts, wat Tavsan een plek op de bank opleverde. Alblas keerde terug in de doelmond na een prima bekeroptreden van Branderhorst.

Bruijn scoort de 1-2! YESSSS!!! Huh, hoe bedoel je “verkeerde wedstrijd”? Dit was een geweldige wedstrijd! Foto: Rob Koppers

Oude bekenden: Ernie Brandts is momenteel hoofdcoach bij de Brabanders. Voor ons heeft de periode Brandts bij NEC natuurlijk nog een nare nasmaak, want in zijn seizoen als assistent van Hyballa degradeerden we voor het laatst en startte onze huidige lijdensweg op het tweede niveau. Joey Sleegers verscheen na onze promotie in 2015 in de Goffert, maar wist bepaald geen potten te breken.

Kansen: Nou, die hadden we. NEC startte prima en had na een kleine tien minuten de openingstreffer al op het bord via Okita. Daarna waren er diverse mogelijkheden op meer, maar bleek eens te meer waar het grote probleem bij NEC zit dit seizoen: scorend vermogen. Beekman, Janga, Okita, Bruijn, ze hadden allemaal kans op een uitbreiding van de score, maar de bal ging er maar niet in. Het is dan ook niet verwonderlijk dat NEC inmiddels maar weer een extra spits aangetrokken heeft (Thibo Baeten). En zoals dat dan gaat, als je ze zelf niet scoort dan help je je tegenstander in het zadel.Nadat NEC in het eerste half uur schier onbedreigd de regie in handen had, daar gooiden twee snelle uitbraken van Fc Eindhoven het hele spelbeeld weer om. Het is dat ook de Brabanders niet scherp waren, anders was al het werk van onze ploeg bij de rust al weer voor niks geweest. En dat is helemaal je eigen schuld, want je maakt je kansen (Okita vogelvrij op de keeper af, Janga vrije schotkans, jongens jongens) gewoon niet af. Om gek van te worden.

Bruijn viert zijn gescoorde penalty met Vet. De kwartfinale lonkt! Wat, sorry? Eindhoven? Foto: Rob Koppers

Vermoeidheid: In de tweede helft kregen we de rekening gepresenteerd voor al die gemiste kansen in het eerste bedrijf. De bekervermoeidheid sloop erin bij onze ploeg en Eindhoven nam de regie volledig over. Alblas hield ons in deze fase meermaals in de wedstrijd. De frustraties liepen hoog op en Okita mocht blij zijn dat hij na een aanvaring met doelman Swinckels er niet met rood afgestuurd werd.

Scheids: Over Pérez hadden we vanavond dus bepaald niet over te klagen. Waar Okita rood had verdiend na een slaande beweging richting Swinckels, deelde hij geel met de Eindhoven keeper. En even later werd een tackle op de bal van Eindhoven beloond met een zoveelste gele kaart (vijf in totaal).

Uitslag: Met hangen en wurgen werd uiteindelijk toch nog de 0-1 over de finish gesleept. Maar tjonge jonge wat maakten we het onszelf toch weer onnodig moeilijk.

Inzet: De eerste twintig minuten waren fantastisch, maar daarna kwam de klad erin. We wijten het maar aan de bekerwedstrijd waar we 120 minuten lang vol aan de bak moesten. Ja, dat gewonnnen bekerduel tegen Fortuna blijft toch nog doorspoken.

Okita deed het vanaf rechts meer dan prima! Hm? Ja, in het eerste kwartier tegen Eindhoven ook ja. Maar daar kon onze huisfotograaf vandaag niet bij zijn, dus je moet het met deze doen. Je weet wel, van dat gewonnen bekerduel tegen Fortuna Sittard. Foto: Rob Koppers

Hoogtepunten: De eerste twintig minuten waren om van te smullen.

Dieptepunten: De waslijst aan gemiste kansen. Niet normaal.

Conclusie: Je pakt drie punten in een moeilijke uitwedstrijd binnen een week na een ware uitputtingsslag in de beker. Soms moet je gewoon pakken wat je pakken kunt en blij zijn met wat je krijgt. Op naar Jong FC Utrecht. Oh, en nog even genieten natuurlijk:

Cupfighters! Olé olé!!! Geen idee waarom je Eindhoven erbij blijft betrekken. De kwartfinale man! Foto: Rob Koppers
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.