De week van…verlies en winst

Terwijl we weer in een lockdowntje zijn beland, laat NEC ons als opkikkertje in donkere dagen een beetje in de steek. Onnodig puntenverlies en in de laatste wedstrijd ook slecht voetbal. Hoe welkom was dan ook het door Wilco van Schaik gebrachte nieuws, dat het huidige Goffertstadion nog te fixen is en dat er na de winterstop, op 15 januari, weer met publiek gevoetbald kan worden. Mits de coronasituatie het toelaat, moet je er uiteraard bij vermelden.

Het stadion, het stadion, het stadion. Al sinds 2008, met de presentatie van te Teletubbie-stadion, hebben we het over de noodzakelijke verbouwing. Het is een wonder dat we dertien jaar later zonder die verbouwing nog bestaan. Nou ja, wonder, zeg maar Boekhoorn en een aantal leuke uitgaande transfers. In de Voetbal International van deze week staat een uitgebreid artikel over de herstructurering van de club door Boekhoorn en Van Schaik met ook weer nieuws over de stadionplannen: bouwstart in 2024, klaar in 2025, 200 appartementen, twee tribunes worden uitgebreid, 16.000 plaatsen, De Eendracht wordt uitgebreid met moderne trainingsfaciliteiten, begroting naar 16 miljoen euro.

Foto: Rob Koppers

We spelen dus nog jaren in het opgelapte stadion en zullen dus ook nog een tijd op een financieel en sportief dun koord blijven dansen. Het is goed dat we ons dit realiseren. Na de mindere prestaties van de afgelopen weken, is het Nijmeegse nuilkoor weer wakker geschrokken. Er was bijvoorbeeld veel kritiek op de wissels van Rogier Meijer in de rust van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Hoe kun je Tavsan wisselen? Nou, omdat Tavsan er zwaar met de pet naar gooide.

Langs de kant was de frustratie van Meijer goed te horen toen Tavsan weer als een oud wijf een duel aan ging. Jammer, denk je misschien, want hij had wel een paar goede acties. Maar aan ‘jammer’ heb je niets, zoals Van Schaik in zijn geweldige laatste video-optreden duidelijk maakt. Een speler die niet alles geeft moet eruit. De tijden van een Milko Djurovski, die met een pak zware Van Nelle tussen de broekriem jarenlang kon teren op zijn talent, zijn wel voorbij. Goede wissel dus van Meijer. Dat er geen geloofwaardige alternatieven op de bak zitten is hem niet aan te rekenen en heeft alles te maken met die beperkte financiële middelen waar we het voorlopig mee moeten doen: een paar blessures en je ziet meteen hoe dun het sportieve koord is.

Dus, met nog vier wedstrijden tot de winterstop, zonder Barreto en Okita (tegen PSV ook nog zonder Márquez) en tegen de directe concurrenten Go Ahead Eagles en Willem II, gaat het er nog om spannen of we met een gerust gevoel de winterstop in gaan. Vergeet dan niet, dat we de afgelopen maanden NEC het beste voetbal hebben zien spelen sinds 2008. De club is op en naast het veld op dit moment in goede handen, houd het hoofd koel.

Wichard

 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.