De week van… een heleboel niks te melden.

In ‘De week van’ belichten we altijd de gebeurtenissen, nieuwtjes, roddels, en persoonlijke besluimeringen over de week die achter ons ligt. Op de DTH burelen verdelen we die weekoverzichten onder elkaar zodat de inhoud een beetje fris blijft. Wat je dan nooit wilt is het korte ‘interlandweek’ strootje trekken. Want dan zijn er immers geen competitiewedstrijden van ons cluppie om over te mijmeren en wordt het opeens een stuk zwaarder om een lap tekst uit de mouw te schudden. Nu dacht ik even ontsnapt te zijn aan dit wrange lot, maar onze gewiekste voorzitter met zijn korte strootje (…) wees me er fijntjes op dat hij recentelijk een column van mij had overgenomen en dus kreeg ik alsnog een interlandweek in de maag gesplitst.

Natuurlijk zou ik een boom op kunnen zetten over het Nederlands Elftal, waar na het afhaken van Bijlow onze eigen Jasper Cillessen opeens weer in het doel stond tegen de Noren. Al moest hij daarvoor wel de concurrentie aangaan met de op papier tweede keeper van Oranje Mark Flekken, een keeper van wie niemand (of tenminste mensen zoals ik die de Bundesliga niet op de voet volgen) een paar maanden geleden nog had gehoord. Het kan verkeren. En dan is er natuurlijk ook de opmars van ex-NEC’er Arnaut Groeneveld Danjuma. Maar goed, wie wil er op een NEC forum nou horen over het Nederlands Elftal? Of over onze voormalige coach François Gesthuizen, die afgelopen week opgewaardeerd werd van assistentcoach tot hoofdcoach van De Treffers? Mooi voor hem, maar nutteloos voor een column.

Er was afgelopen maandag natuurlijk ook het memorabele 121-jarige bestaan van onze club. Een indrukwekkende leeftijd, zeker voor een club die uit de grond gestampd werd door arbeiders. In die dagen was het oprichten van een officiële voetbalclub, in tegenstelling tot gezellig een balletje rondschoppen op een pleintje, immers vooral voorbehouden aan de rijke elite (zie bijvoorbeeld onze noorderburen). Maar daar hadden we eerder deze week op onze site al over verhaald, dus dan kan ik net zo goed volstaan met een linkje naar dat artikel.

Ook al lag de competitie stil, NEC speelde nog wel een besloten oefenduel tegen Feyenoord op het trainingscomplex van de Rotterdammers. In een met 4-3 verloren duel scoorden Vet, Ruiz en Bruijn voor NEC, terwijl aan Feyenoord-zijde Dessers de totale Rotterdamse produktie op zijn naam kreeg. Feyenoord had overigens alleen reserve- en jeugdspelers aan de aftrap, maar met jongens als Antonucci en Teixeira was het toch best een aardig team. Bij NEC stonden bovendien ook voornamelijk reserves in de basis. Ook aan dit duel was echter op onze site al aandacht besteed eerder in de week, dus wie nog graag even een samenvatting van dat duel wilt terugkijken kan gewoon hier terecht.

Waar ik zo langzamerhand al het gras voor mijn voeten weggemaaid zag worden, was daar altijd nog de strohalm van het Goffertstadion. Dat is immers een eindeloze bron van smeuig materiaal. We leerden dat we in elk geval de komende weken niet welkom zouden zijn in de Goffert, omdat men er rekening mee houdt dat alle tribunes structureel onveilig zijn. Een flinke discussie is dus inmiddels gaande over wat te doen: tribunes extra stutten om het seizoen uit te spelen, uitwijken naar een ander stadion (ADO, godbetert!), tijdelijke tribunes bouwen op een bestaande amateurlokatie (de Heikant?), of toch met zijn allen in de gracht blijven bivakkeren. Wat is wijsheid? Wij weten het ook niet en we zijn blij dat wij die beslissing niet hoeven maken, want wat je ook doet, het is altijd fout. Maar deze discussie is inmiddels ook alweer gekortwiekt door de mededeling dat alle stadions in Nederland de komende weken weer leeg moeten blijven vanwege de nieuwe Covid-19 lockdown. Ze doen het er gewoon om in Den Haag om het mij lastig te maken met mijn stukje. Al heeft het praktisch gezien voor ons natuurlijk alleen effect op de wedstrijd tegen Cambuur. AZ en RKC zijn immers uitwedstrijden. Dus daar kan over een paar weken een van mijn mede-DTH’ers zijn tanden in zinken (de mazzelpik).

Over onze komende tegenstander AZ gesproken, die wedstrijd wordt gescheidsrechterd door Jeroen Manschot. U weet wel, die knakker die vorige maand in de Goffert tegenstander Fortuna nog een belachelijke penalty mee gaf na een zogenaamde handsbal van Marquez, waarvan iedereen (inclusief de waardeloze VAR) kon zien dat het een ongelukkig van richting veranderde bal was. In elk geval zal hij ditmaal geen fluitconcerten naar zijn hoofd krijgen, want ook al was het uitvak al bijna uitverkocht (!), komend weekend zullen de tribunes dus weer helemaal leeg zijn.

Ik had deze ‘week van’ ook kunnen gebruiken als platform om wat extra interesse te kweken voor de jaarlijkse ‘NEC kenner quiz’ die gepland stond op vrijdag 19 november. Stichting de Bloedkuul zou immers ongetwijfeld weer een fraaie bak vragen over onze mooie club bij elkaar gescharreld hebben waar alleen de echte NEC die-hards zich ongeschonden doorheen konden worstelen. Maar met de nieuwe Covid-19 maatregelen is die quiz inmiddels ook uitgesteld. Dus als je van plan was om deel te nemen, dan kun je nu wat anders met je vrijdagavond gaan doen. Helaas in elk geval dus geen DTH columns lezen, want ik heb totaal geen materiaal.

Was er dan echt helemaal niks vernoemenswaardig in de afgelopen week over NEC? Afgezien van de verjaardag van onze club, een stadion in puin, oudspelers in Oranje, een uitgestelde quiz, dubieuze VAR beslissingen en een doelpuntrijke oefenpot? Helaas, nee, er schiet mij niks te binnen. Dus het spijt me ten zeerste, beste medesupporters, maar ik heb deze week helaas echt helemaal niks om over te schrijven.

 

Mark

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.