De ‘ups en downs’ van een stel klojo’s: 3-2.

Na er een nachtje over te hebben geslapen, vragen we ons steeds af waar we gisteravond nou eigenlijk naar hebben zitten kijken.

Ja, aan het eind van de rit was de amusementswaarde top en hebben we genoten van de vechtlust van de jongens. Maar wat een stelletje klojo’s is het toch ook. Het bleek maar weer eens dat voetbal ook een mentaal spelletje is. De ‘ups en downs’ die spelers en hele teams gedurende een seizoen en tijdens een enkele wedstrijd doormaken, zijn verbijsterend, frustrerend (met name als het om NEC gaat, natuurlijk) en vaak onverklaarbaar.

Neem zo’n Norbert Alblas, een geweldige keeper die ergens in december aan een blunderreeks is begonnen. Een Okita, woorden schieten tekort, maar wat knalde hij gisteren de 1-2 overtuigend binnen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, over Van Eijden, Bruijn, Van Rooij, Tavsan.

Het team, zelfde laken een pak, als NEC fans weten we er alles van en gisteren werden we er weer door gegeseld. Een half uur lang weggeblazen worden door Excelsior om vervolgens een uur lang Excelsior weg te blazen. Wie verzint dit allemaal?

“De lijn van dat laatste uur moet nu doorgetrokken worden” is dan zo’n typische zin die je van spelers en trainer hoort. Top idee!, denken wij dan, maar of het gebeurt? De 3-2 overwinning op Excelsior was in ieder geval verdiend, heerlijk en broodnodig en pakt niemand ons meer af.

Foto: Rob Koppers

Trainer Meijer had de boel na de zeperd tegen Telstar maar weer eens flink omgegooid.

Foto: Rob Koppers

Indrukwekkend: een minuut stilte voor in 2020 overleden NEC’ers.

Foto: Rob Koppers

17e Minuut, daar vliegt de 0-2 al weer in de touwen. Manmanman.

Foto: Rob Koppers

Scheids Ingmar Oostrom zag, nog in de eerste helft, een 100% penalty voor NEC over het hoofd. Een rode kaart en een wel gegeven penalty later, lullen we nergens meer over.

Foto: Rob Koppers

Hatseflats, blunderen kunnen ze bij Excelsior ook, balletje onder de voet door laten glippen (toch, Syb?), Okita ramt de 1-2 binnen.

Foto: Rob Koppers

Na een geniepige afleidingsmanoeuvre van Tavsan en El Karouani, scoort El K (of: Okita?, of: Beekman?) uit de vrije trap die we kregen na de rode kaart voor Excelsior, 2-2. Iedereen blij natuurlijk.

Foto: Rob Koppers

Bruijn scoort de winnende uit een penalty, 3-2. Feest compleet.

Foto: Rob Koppers

We love you NEC we do, oh NEC we love you!

Goed weekend mensen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.