Zo zagen wij het: Volendam-NEC

Vier dagen na de fijne zege op Jong Ajax konden we alweer aan de bak. In Volendam was de plaatselijke FC onze gastheer. De mannen van Jonk zijn op papier een goede ploeg maar kennen een matige seizoensstart. Kon NEC vanavond de goede lijn doortrekken?

Uitslag: Ja dus. We wonnen ietwat geflatteerd met 1-3. NEC speelde een prima eerste helft met bij vlagen heerlijk aanvallend voetbal, iets wat we al enkele seizoenen niet meer gezien hebben. Maar in de tweede helft zette Volendam aan en kwamen we nauwelijks meer aan voetballen toe.

Hoogtepunten: Een heerlijke eerste helft met twee prima doelpunten (Tavsan en Janga).

Dieptepunten: Een zeer matige tweede helft waarin we nauwelijks tot voetballen kwamen. Volendam kreeg in blessuretijd ook nog een verdiende troostgoal, maar kreeg direct daarop een derde tegengoal te verwerken (wederom Janga).

Scheids: Had weinig te doen en hield de kaarten op zak.

Toeschouwers: Het was leeg en galmend, van wat we er op de tv van konden zien. Wat wil je, op een doordeweekse dag om 21.00 uur. En het is toch niet hetzelfde zonder uitsupporters.

Uitblinkers: Van Rooij draait nu al wekenlang op topniveau. Ook Tavsan doet het meer dan prima. Alblas hield ons met een paar prima reddingen in de tweede helft op de been.

Tegenvallers: Odenthal was toch wel de zwakste schakel. Ongetwijfeld klopt Bukusu nu nadrukkelijk aan de deur.

Tactiek: wederom een soort 4-4-2 waarbij er vooral in de eerste helft goed gejaagd werd en hoog druk gezet. Zodra Volendam in de tweede helft aanzette, klapte onze toch erg jonge ploeg helaas flink in elkaar en mocht het een klein wonder heten dat we tot in blessuretijd de 0 wisten te houden.

Inzet: Prima, heerlijk, niks over te klagen. Een stel jonge honden (7 basisspelers waren vandaag 20 of jonger) met veel plezier op het veld. Fijn om naar te kijken.

Conclusie: Zoals we al eerder constateerden zit er enorm veel potentie in deze ploeg. Maar het is tegelijkertijd ook nog erg broos, wat natuurlijk niet verwonderlijk is met zo’n jonge groep. Hopelijk krijgen we meer te zien van het voetbal in de eerste helft, want dat was om te smullen. Zes punten uit de eerste drie duels, dat zullen weinig NEC-supporters vooraf voorspeld hebben! Zondag wacht de volgende flinke test: Almere City.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.