NEC pakt verdienstelijk punt tegen NAC in rommelig duel

Vanavond stond een interessante editie van NEC-NAC op het programma in de Goffert. NAC stelde onlangs immers de flamboyante ex-NEC coach Peter Hyballa aan. Het was onder Hyballa dat NEC voor de tweede keer in korte tijd de Eredivisie uit kukelde. Toch hebben veel supporters in Nijmegen nog een zwak voor de half Duitse, half Nederlandse coach die de eerste golf van zogenaamde ‘laptoptrainers’ inluidde. Hoe dan ook, vanavond stond hij aan de verkeerde kant en stuurde zijn doorgaans geel-zwarte, maar vanavond in witte broekjes gehulde Bredase elf het veld in in de 5-3-2 opstelling die Hyballa in zijn NEC dagen ook met regelmaat van stal haalde. Aan NEC zijde ontbrak Dijkstra wegens een schorsing, waardoor Van de Looi weer eens in de basis verscheen. Proper mocht zijn 18e verjaardag opluisteren met opnieuw een basisplek en ook Sellouf mocht vandaag aan de aftrap verschijnen voor zijn basisdebuut in plaats van Ole Romeny. De rest van de ploeg was de bekende formatie. En zo werd er in de stromende regen om acht uur ’s avonds afgetrapt.

Foto: Rob Koppers

De eerste grote kans was zowaar voor ons. Okita werd gelanceerd door een mooie steekbal van Van Rooij en legde prima af op Van Landschoot, maar deze laatste presteerde het om de bal voor een praktisch open doel naast te knallen. Nou ja, we zullen het maar wijten aan het slechte weer. Aan de overkant schoot NAC even later de bal van dichtbij namelijk ook zo maar over het NEC doel. NEC kreeg het moeilijk en NAC was de daaropvolgende twintig minuten de baas op het veld. De Bredanesen wisten echter hun veldoverwicht niet om te zetten in doelpunten. Een paar minuten voor rust kreeg NEC zowaar weer een paar kansjes. Okita had een dot van een kans op de openingstreffer maar schoot de bal tegen het been van de keeper. Vlak daarna had NAC speler Stokkers eigenlijk met rood van het veld gemoeten na een duidelijke stomp in de maag van Kvida, maar de scheids zag het niet en gaf beide spelers geel voor een opstootje.

Vlak na de hervatting had Okita bijna opnieuw de 1-0 op de slof maar de bal leek op de paal te gaan, en Flemming schoot uit de rebound net naast. Het bleef dus bij 0-0. Onze ploeg werkte best hard, maar de omstandigheden waren zwaar en de passing zoals gebruikelijk onzuiver. Waar NEC de tegenstander eindelijk een beetje weerstand leek te bieden, daar was het na een uur voetbal toch raak. Verschuren knalde van redelijk grote afstand hard op ons doel en Branderhorst tastte er volledig naast. Twintig minuten voor tijd moesten Proper en Sellouf van het veld voor Ole Romeny en Wolters. NEC zwoegde en sleurde, maar miste kwaliteit om het NAC lastig te maken. Tot 12 minuten voor tijd. De vaak verguisde Wolters verloor op de linkerflank in eerste instantie de bal maar knokte zich terug en slingerde de bal voor het doel. Flemming aarzelde niet en haalde de trekker over voor de gelijkmaker. Beide ploegen gingen nu op jacht naar de volle punten, maar NAC maakte de meeste aanspraak op een zege. Vijf minuten voor tijd werd Okita gewisseld voor Larty Sanniez.

 

Uitslag

Het bleef uiteindelijk bij 1-1, waar gezien het spelbeeld onze ploeg het meest tevreden mee kon zijn.

Foto: Rob Koppers

 

Toeschouwers

Zagen een rommelig duel in hele zware omstandigheden.

 

Scheids

Perez maakte er naar goed KKD gebruik een potje van met zijn kompanen. De ene warrige beslissing na de andere hielpen de wedstrijd niet, al kregen geen van beide partijen er echt voordeel van. Kvida kreeg geel in de eerste helft en Wolters in de tweede, al was het voor de verandering eens voor een noodzakelijke ingreep die een gevaarlijke uitbraak van NAC in de kiem smoorde. Ook Van Landschoot kreeg geel voor onnodig protesteren bij een vrije trap.

 

Hoogtepunten

Medens hard werken kom je terug in het duel en pak je een punt tegen een hoger geklasseerde en kwalitatief betere ploeg. Daar kunnen we mee leven.

 

Dieptepunten

Toch weer de kwaliteitsarmoe bij onze ploeg. Het gebrek aan basisvaardigheden zoals over een paar meter een bal naar een medespeler krijgen is elke week weer stuitend.

Foto: Rob Koppers

 

Tactiek

NEC probeerde NAC vroeg vast te zetten en dit lukte bij tijd en wijle aardig. Maar verder was het vooral gokken op individuele oplevingen.

 

Inzet

Die was vandaag wel prima.

 

Conclusie

Een zwaar bevochten punt waar je gezien het kwaliteitsverschil best tevreden mee kan zijn. Je blijft zo meedoen om de play-offs. Verder is het een wedstrijd die ongetwijfeld geruisloos in de boeken verdwijnt. Volgende week op bezoek bij *pffff* Jong Utrecht kunnen we hopelijk wel weer eens de volle drie punen bijschrijven.

 

 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.