DTH Classic: Tweestrijd met Dennis Gentenaar (2002)

Je zou het bijna vergeten in dit digitale tijdperk, maar de oudgedienden onder jullie herinneren zich wellicht dat De Trouwe Honden ooit alleen in papiervorm bestonden. Vol enthousiasme werd ons DTH fanzine (oorspronkelijk nog ‘Doggystyle’ genoemd) rondom het stadion gesleten aan argeloze medesupporters. Naar goed nostalgisch gebruik leek het ons bijna twee decennia later (de eerste editie van ons fanzine zag het licht in 2001) een mooi moment om die oude fanzines weer eens van zolder te halen, flink af te stoffen en schaamteloos te herkauwen voor een nieuwe rubriek die we ‘DTH Classic‘ hebben gedoopt. In deze rubriek pakken we de leukste, meest memorabele of opvallende stukjes uit ons fanzine en geven we jullie een typisch DTH-siaanse terugblik op onze papieren periode (2001-2008). 

Deze keer nemen we je mee naar het jaar 2002 waarin Dennis Gentenaar door de redactie van ons fanzine een aantal lastige dillema’s krijgt voorgeschoteld.

TWEESTRIJD MET DENNIS GENTENAAR

Geel of zwart?
(heel beslist) Zwart!

Van der Sar of  Van der Sleen?
Dat is niet moeilijk; Van der Sleen. Appie is gewoon een hele goede collega.

Het keepershirt van vorig jaar of het keepershirt van dit jaar?
Van dit jaar! Ik heb het shirt zelf ontworpen. Ik wilde graag een echt keepershirt dat bij NEC past. Het werd een zwart shirt met een rode en een groene streep. Eigenlijk zou het shirt al klaar zijn bij het begin van het seizoen, maar het werd allemaal iets later.

Jansma of Smeets?
Jansma. Smeets is een kut-Arnhemmer die alleen maar negatief is ten opzichte van NEC.

7 seizoenen NEC: goed voor m’n ontwikkeling of 7 seizoenen NEC: 7 jaar plezier?
7 jaar plezier, zeker weten! Ondanks dat ik al zo lang hier zit, ga ik nog steeds met plezier naar De Goffert toe.

Carnaval of kerstmis?
Kerstmis, dat is lekker gezellig een beetje eten en drinken. Carnaval vier ik ook wel, maar niet meer zoveel als vroeger.

Sjaaltjes met je eigen naam: Leuk om te zien of een beetje teveel van het goede?
Leuk om te zien! Ik moet wel toegeven dat het raar is om een sjaal te hebben met je eigen naam erop. Als ik supporters mijn naam hoor roepen, of wanneer ik die sjaaltjes zie dan krijg ik een kippenvel-gevoel.

Ajax of Feyenoord?
Feyenoord, hoewel het wel iets minder is dan vroeger. Feyenoord is een beetje vergelijkbaar met NEC. De mentaliteit bij Ajax is heel anders, Feyenoord spreekt me daarom ook meer aan.

De overtuigende 4-1 of de spannende 1-0?
Dat is duidelijk de overtuigende 4-1. Bij een 1-0 of 0-0 stand blijft het stressen, maar als je voor staat met 3-1 en er zijn nog een paar minuten te spelen dan kun je echt genieten van het gezang, de sfeer en de overwinning. De 3-1 was ook heel mooi, maar toen stond ik pas een paar wedstrijden als 1e keeper op het veld en dat is toch anders dan wanneer je vaste doelman bent.

Donker of blond?
Blond, maar dat maakt mij eigenlijk niet zo veel uit.

Traditie of vooruitgang?
Een moeilijke vraag! Ik ga toch voor vooruitgang. Traditie is mooi en het hoort er zeker bij, maar zonder vooruitgang blijf je staan waar je staat.

Spaghetti of boerenkool?
Spaghetti. Ik hou niet zo van aardappelen.

Manchester city of Manchester united?
Manchester United (met een glimlach).

Zondagmiddag of Zaterdagavond?
Zaterdagavond! Ik vind dat er dan meer sfeer is en voor mezelf heb ik dan ook nog iets aan de Zondag.

Ochtendtraining of middagtraining?
Ochtendtraining. Het maakt niet uit of dat op een dag is dat we ’s middags vrij zijn of niet. In de ochtend trainen vind ik gewoon fijner.

Babos of Boschker?
Babos. Hij keept heel anders dan mij. Dat komt mede door z’n lengte, maar z’n stijl staat me aan. Hij blijft heel rustig.

Dudek of Kahn?
Dudek! Hij is een klasse beter dan Kahn. Hij heeft meer techniek, terwijl Kahn het meer van z’n uitstraling moet hebben.

Oeh ah Gentenaar of toch liever iets anders?
Oeh ah Gentenaar. Die blijft leuk!


Say oe ah Gentenaar!

Bossen of Luinge?
Dan kies ik voor Luinge. Dat vind ik geen verkeerde scheids. Hij durft ook na de wedstrijd zijn gezicht te laten zien ook al heeft hij de hele wedstrijd tegen ons gefloten.

Uit naar AZ of uit naar Heerenveen?
Heerenveen uit. AZ is een drama. Eerst die reis al van twee en een half uur en dan spelen in een saai stadion zonder sfeer.

Een Penalty stoppen of een vrije trap nog net uit de kruising tikken?
Die laatste. Dat is echt het mooiste.

Canal+ of Studio Sport?
Studio Sport. Gewoon lekker de samenvattingen kijken, klaar!

Werken voor je geld of bloed zweet en tranen?
Bloed zweet en tranen dan liever. We weten zelf ook wel dat we hard moeten werken en we weten ook dat we goed verdienen, maar mensen onderschatten vaak de druk die je hebt. Altijd maar presteren en 10.000 man die in je nek liggen te hijgen, dat is best zwaar.

De Kuip of De Goffert?
Ik vind de Kuip mooier, maar dat wil niet zeggen dat Goffert niks is!

Golf of Kaarten?
Allebei niet! Ik ga liever vissen of wandelen met de kleine.

Bidon of handdoekje?
Ook hier allebei niet. Ik heb altijd het idee dat ik afgeleid wordt, wanneer ik iets in de goal heb liggen. Daarom neem ik dus nooit iets mee. Alleen tegen Feyenoord toen het zo heet was nam ik een bidon mee, maar dat was meer voor de jongens, zodat ze iets konden drinken tijdens de wedstrijd.

Bijgelovig of juist niet?
Ik ben bijgelovig. Ik doe altijd de warming-up precies hetzelfde en heb altijd 2 shirts onder m’n keepersshirt aan.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.