De week van…een proper stadion

We zijn gelukkig weer begonnen. En hoe! Met een overwinning op mede-middenmoter FC den Bosch. Wie niet van verandering houdt heeft een heerlijke middag beleefd. Want NEC speelde net zo goed/slecht als voor de winterstop. Dit keer was het de eerste helft heel slecht en de tweede helft best aardig. Het had net zo goed een goed eerste half uur kunnen zijn, waarna een volledige implosie volgt en een wederopstanding in het laatste kwartier. Bedenk het maar, aan wisselvalligheid geen gebrek. In het trainingskamp was maar weer eens getraind op het hoog druk zetten. Op een iets andere manier, naar het schijnt. Maakt niet uit, veel hebben we er niet van gezien. Ja, toch wel, bij FC den Bosch, die dat in de eerste helft heel goed deden om in de tweede helft, jawel, ver weg te zakken.

Extreme wisselvalligheid hoort kennelijk bij de Keuken Kampioen Divisie. Om succes te hebben gaat het om het hoogste niveau dat je kunt halen (kijk naar sc Cambuur en FC Volendam, die echt wel een klasse beter zijn dan wij), maar vooral ook om het beperken van je dieptepunten.

Toch wel verrassend was het basis-debuut van Dirk Proper. Het komt waarschijnlijk doordat hij nog oogt als een jochie, dat je je niet kunt voorstellen dat hij al klaar is voor een basisplaats. Maar de trainers durfden het aan en lieten hem na een slechte eerste helft (twee keer hulde voor de trainers) gewoon staan. De tweede helft speelde hij prima. Omdat we het dit seizoen weer meer moeten hebben van de hoop dan van de ratio gaan we heel hard hopen dat Proper in de rest van het seizoen de creatieve middenvelder blijkt te zijn die we zo misten. Een paar jaar terug promoveerde Fortuna Sittard toch ook aan de hand van de toen zeventienjarige aanvoerder Per Schuurs naar de Eredivisie? Nogmaals hoop geen ratio.

Dirk Proper knokt tegen FC den Bosch. Foto: Rob Koppers

Over Proper zal iedereen wel een positief gevoel hebben, dat schijnt dan weer niet te gelden voor het aanstaande rookverbod. Volgend seizoen is De Goffert rookvrij! Nu zal bijna iedereen wel iemand kennen die is overleden aan longkanker of lijdt aan een ernstige longaandoening die het gevolg is van roken. Dat er dan nog steeds mensen zijn die het acceptabel vinden dat de gevolgen van hun verslaving neerslaan in de longen van de medemens is tamelijk bizar. Een goede zaak dus, dat rookverbod, en hopelijk wordt het ook gehandhaafd.

We zijn de derde periode goed begonnen en hebben na de wedstrijd tegen MVV twee thuistoppers op het programma staan, Jong Ajax en Cambuur. We moeten deze periode ook nog tegen Telstar (uit), Go Ahead Eagles (uit) en NAC Breda (thuis). Het winnen van de deze periode lijkt daarom, hoe zal ik het zeggen, nogal onwaarschijnlijk. Maar hé, daar trekken we ons niks van aan, verstand op nul en blijven hopen! Hup NEC!

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.