Arbitrage ligt NEC dwars in Limburg

De tweede seizoenshelft was vorig weekend alweer afgetrapt, maar wij waren nog een beetje in een winterslaap en hadden het verslag vergeten. Vanavond begon voor ons dus weer het echte werk in Duitsland België Limburg tegen MVV. Vorig seizoen hadden we nog een uiterst onplezant akkefietje met de plaatselijke Malloten Eenheid, maar ditmaal hielden de opgetrommelde knuppelaars het gelukkig rustig bij aankomst in het uitvak. MVV bungelt zoals gebruikelijk ergens in het rechterrijtje, al staan ze inmiddels wel een plekje boven streekrivaal Roda JC. Tip voor de nuilers onder ons: als je denkt dat het slecht gaat bij onze club, kijk even naar Kerkrade en je voelt je gelijk een stuk beter. Alles is relatief. Enfin, MVV dus. Daar loopt voor het tweede seizoen op rij de ons welbekende Marnick Vermijl rond. Die huurden wij in 2013 nog van Manchester United. Zo ben je een talent bij een van de grootste clubs ter wereld, zo hobbel je anoniem rond in De Geusselt. Het kan verkeren. Verder weten we weinig interessants te melden over MVV. Bij NEC mocht Proper na een optreden in de basis vorige week alweer de reservebank opzoeken. Het middenveld werd vanavond gevormd door Dijkstra, Van Landschoot en Flemming. Dan weet je het wel.

Wij focussen ons op de belangrijke zaken.

De eerste helft was dan ook weer ouderwets zaaddodend. MVV liet NEC creatiefloos rondtikken en loerde op de uitbraak. Daardoor kregen de Limburgers de betere kansen, terwijl onze ploeg zoals gebruikelijk verzandde in goede bedoelingen. Laf maar effectief van de gastheren. Nou ja, effectief; MVV bakte er in de afronding ook bitter weinig van. Een NEC-wedstrijd is dezer dagen vaak net een zaterdagochtendwedstrijd bij de F’jes van de lokale voetbalclub: het is heel schattig en je gunt de jochies het beste, maar objectief bezien heeft het met profvoetbal weinig van doen. Verder viel er (afgezien van een gele prent voor Dijkstra) werkelijk niks zinnigs te melden over de eerste helft, dus dat doen we dan ook maar niet.

NEC begon een stuk voortvarender aan de tweede helft. We kregen al snel een vrije trap op een mooie plek en Flemming (die eerder in de warming-up van een soortgelijke afstand nog hopeloos mijlenver naast een leeg doel schoot) krulde hem fraai over de muur, maar vond helaas de MVV-keeper op zijn weg. Ook Romeny zag een inzet gekeerd worden door een showbotende Bertrams. Daarna zakte het niveau helaas al snel weer weg. De wedstrijd leek vervolgens af te stevenen op een bloedeloze 0-0, ondanks een scheepslading aan corners voor onze ploeg. Het merendeel daarvan werd echter belabberd genomen. NEC was beter dan MVV, maar zoals gebruikelijk liet de creativiteit en het gebrek aan een echte killer-spits ons in de steek. Tien minuten voor tijd mocht Proper het opnieuw proberen. Hij kwam in het veld voor Romeny, waardoor Flemming doorschoof naar de spitspositie. Dijkstra loste nog een aardig schot op doel, maar wederom lag de MVV-keeper dwars. Vlak voor tijd leek NEC alsnog aan het langste eind te trekken, maar de scheids keurde een op het oog loepzuiver doelpunt van Flemming af. Dat zit dan ook nog eens niet mee bij ons. En toont eens te meer aan waarom de KKD een zootje is waar we gewoon zo snel mogelijk uit moeten.

 

Uitslag

0-0 dus. Terwijl je hier gewoon met drie punten naar huis hoort te gaan. NEC speelde niet geweldig, maar je wordt hier gewoon zwaar genaaid door de arbitrage.

 

Toeschouwers

Het was koud. Bitter koud. De meest interessante observaties kwamen van de andere velden, waar al onze concurrenten het lange tijd goed leken te doen. Maar, zoals we hoorden zeggen op de tribune: ‘Als iedereen wint zijn er ook verliezers.’ Dat u het maar weet.

Wapperen houd je warm.

Scheids

Keurde een 100% goal af op aangeven van de grensrechter. Totale prutsklunzen weer dus, die KKD arbitrage-amateurs. Je wordt er met de week sjagerijniger van. Totaal ongeschikt. Eikels.

 

Hoogtepunten

NEC was virtueel de bovenliggende partij. Zoals wel vaker.

 

Dieptepunten

De afgekeurde goal. KNVB kneuters. Ze geven tegenwoordig elke maffe henkie een fluit of een vlag. Melkert-banen bestaan blijkbaar nog steeds.

 

Tactiek

Saai en oncreatief. Was getekend: Adri Bogers. Voor al uw feesten en partijen.

Als het aan Bogers zou liggen, stonden beide partijen de hele wedstrijd zo. Lekker overzichtelijk.

 

Inzet

Och ja.

 

Conclusie

Het was allemaal wederom niet groots, maar we worden hier vanavond wel gewoon enorm genaaid door de arbitrage. We hadden met drie punten huiswaarts horen te gaan. En dat is verdomd zuur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.