MVV beëindigt perfecte reeks van De Groot en co

En zo stond vanavond alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. En wat een seizoen is het geweest. Zelden, misschien wel nooit, hebben we zo een slecht NEC moeten aanschouwen. Het was voor grote delen van het seizoen werkelijk niet om aan te gluren. Maar gelukkig heeft NEC in Ron de Groot haar eigen beschermengel in huis. Het voetbal is nog steeds niet best, maar Ron wist sinds hij het stokje overnam de volle mep binnen te slepen en daarmee alsnog tegen alle logica in een play-off plek veilig te stellen. Vanavond tegen MVV in het diepe zuiden was het vooral de vraag wie NEC zou treffen in die play-offs. Met een zesde plek kon zelfs nog een ronde worden over geslagen, maar dan moest op de andere velden werkelijk alles goed vallen. De Groot hield voor deze wedstrijd zijn basisteam van vorige week intact, wat dus betekende dat Overtoom, Sanniez en Van den Berg wederom op de bank startten.

Al binnen acht minuten was het raak voor onze ploeg. Uiteraard was het wederom Druijf, die uit een klutssituatie zijn vijftiende goal voor NEC en zijn negenentwintigste (!) in totaal dit seizoen binnen werkte. Daarna gebeurde er eigenlijk vrij weinig. MVV oogde zelfs wat gevaarlijker, maar toch was de volgende grote kans voor NEC. Na een goed half uur voetbal werd Okita gelanceerd door Ndayishimiye, maar zijn schot ging voorlangs. Vlak voor rust kreeg diezelfde Okita nog een grote kans op een verdubbeling van de score, maar hij wist het net wederom niet te vinden tegen zijn oude club.

Na de rust hield ons technisch trio middenvelder Bruijn aan de kant en bracht Overtoom in het veld; wellicht om onze beste middenvelder van dit moment blessurevrij te houden? Het spel van NEC werd er in elk geval daardoor niet beter op, al kregen we via Okita en Druijf toch nog een flinke kans twintig minuten voor tijd. Aan MVV zijde regende het ondertussen gele kaarten. Vooral een aanslag op Overtoom zag er pijnlijk uit, maar Tom kon gelukkig verder. Een kwartier voor tijd kwam Van den Berg in het veld voor een licht aangeslagen Bossaerts. Vlak voor tijd mocht Musaba ook nog even invallen voor Wolters. Verder was er bitter weinig te melden over deze wedstrijd. Maar waar we dachten dat de buit binnen was, daar scoorde MVV op de valreep vanuit het niks toch nog de gelijkmaker.

 

Uitslag

1-1 dus, want ondanks drie minuten extra tijd kon NEC geen vuist meer maken.. En zo komt de 100%  score van De Groot tot het einde. Gelukkig maakte het vanavond niet meer zo heel veel uit.

 

Toeschouwers

De notoire Maastrègse plisie deed voorafgaand aan de wedstrijd weer even aan supportertje pesten door een van de bussen aan de kant te zetten en alle inzittenden te fouilleren. Veel zwaar vertoon terwijl hier totaal geen aanleiding voor was en de politie ook helemaal niks kon vinden. Nog een reden om deze divisie zo snel mogelijk te verlaten. Pfffff. Na afloop werd Ronnie de Groot nog even hartstochtelijk toegezongen voor zijn fantastische prestatie om NEC alsnog de play-offs in te leiden.

 

Scheids

De Graaf moest vijf keer geel trekken, maar alle kaarten vielen aan MVV zijde.

 

Hoogtepunten

We staan in de play-offs. Maar goed, dat stonden we natuurlijk vorige week al.

 

Dieptepunten

De Maastrichtse politie. En het einde van Ronnie’s perfecte reeks.

 

Tactiek

De ploeg stond goed en speelt ook met een stuk meer vertrouwen na een reekls goede resultaten. Het spel was niet best, maar het hoefde met de vroege voorsprong ook niet echt meer zo hard. Helaas zag je na het vertrek van Bruijn in de tweede helft hoe belangrijk de Heerenveen-huurling is voor dit elftal. NEC verloor volledig de controle op het middenveld. En na het wegvallen van Bossaerts werd het zelfs nog erger en kreeg je tot overmaat van ramp nog een goal om de oren. Het toont aan dat er weinig diepte in dit elftal zit en dat jongens als Overtoom en Van den Berg toch echt een maatje minder zijn dan we gehoopt hadden aan het begin van het seizoen. Hopen dus dat we de basisploeg heel kunnen houden in de nacompetitie.

 

Inzet

Het was allemaal redelijk gezapig, maar met een play-off ticket op zak, een 0-1 voorsprong en nog een hele nacompetitie in het verschiet is het de spelers vandaag vergeven.

 

Conclusie

Jammer dat we op de valreep alsnog punten morsen, want met een overwinning op zak ga je toch een stuk fijner de nacompetitie in dan met een gelijkspelletje. Door deze uitslag en de standen op de andere velden eindigen we dus op plek 9, want op het laatste moment kwam RKC nog over ons heen. Datzelfde RKC is ook de eerste tegenstander in de nacompetitie. Onder leiding van De Groot versloegen we RKC een paar weken geleden nog met 2-1 (na een ronduit dramatische eerste helft), terwijl we in Waalwijk met 1-0 verloren. Die uitslagen moeten dus wel iets verbeterd worden willen we door naar de volgende ronde. Het is te hopen dat onze spelers zich kunnen opladen voor deze eindspurt, want bij tijd en wijle druipt de gezapigheid nog steeds van veel spelers af. We gaan het zien. Het belangrijkste is dat we alsnog kans maken, waar een paar maanden geleden het seizoen al troosteloos voorbij leek. Come on NEC!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.