NEC wint Air Miles Cup!

Voor we beginnen met oliebollen bakken en het afsteken van vuurwerk willen we aan het einde van dit kalenderjaar nog een keer met jullie terugblikken in de tijd.

We nemen jullie deze keer 22 jaar terug in de tijd naar een sporthal in Eindhoven waar ons cluppie onder leiding van Jimmy Calderwood de felbegeerde Air Miles Cup wist te winnen met een prijzengeld van maar liefs 60.000 gulden!

De eerste wedstrijd speelde NEC tegen het Belgische Lommel (3-2 winst) om vervolgens met 6-4 te verliezen van het Deense Bröndby. Op de 2e dag won NEC in de kwartfinale met 3-2 (na verlenging) van Genk door de winnende goal van ‘Glory-glory Mark Verhoeven’. In de halve finale en de finale werden ook MVV en De Graafschap aan de zegekar gebonden zodat de Air Miles Cup me naar Nijmegen ging!

NEC werd dit weekend gesteund door een grote groep supporters (waaronder een aantal met een stadionverbod) die de reis naar Eindhoven hadden gemaakt. In de Eindhovense sporthal werden de meegereisde supporters verrast door een aantal fraaie doelpunten van Dennis Gentaar (jaja, gewoon als vliegende-keep), good-old Mark Verhoeven en ‘Super Juul’.

In 2010 hebben we in ons fanzine (je weet wel, dat papieren boekie dat je vroeger bij het stadion bij een van die opdringerige medewerkers kon kopen ;-)) al eens eerder teruggeblikt op dit prachtige weekend. Via deze link kun je het verslag van dit weekend nog eens teruglezen.

Op Youtube kwamen we de onderstaande beelden van dit unieke evenement tegen die we graag met jullie willen delen. Denk eraan dat je het volume van je computer even open zet zodat je de NEC supporters op de achtergrond goed kunt horen!

Veel kijkplezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.