NEC pakt punt op basis van inzet

Het ene gelijke spel in de blessuretijd is het andere niet. In Den Bosch waren de NEC supporters teleurgesteld. Ja okay, je pakt een puntje dus het had veel erger kunnen zijn, maar het voetbal was slappe hap tegen een tegenstander die onderaan de ranglijst bungelde. Deze wedstrijd voelde het gelijkspel dankzij een goal van Okita in blessuretijd als een beloning. Een beloning voor de instelling waarmee NEC deze wedstrijd speelde.

Jonathan Okita scoorde de late gelijkmaker. Foto: Rob Koppers

Het voetbal was niet goed. Je zag duidelijk het verschil tussen de ploeg die net gedegradeerd is en net wat meer ervaring heeft tegenover de ploeg die het met jonge honden moet doen. De Graafschap speelde heel rustig en simpel, NEC erg druistig met veel onnodig balverlies. De tweede ballen waren ook vaak voor de Graafschap. En toch was het punt niet gestolen, want NEC verdiende minimaal een punt. Het zijn de superboeren zelf die zich eens achter de oren mogen krabben, omdat ze niet nog  1 van de 4 grote kansen hebben afgemaakt. Als ik superboer zou zijn zou ik met hetzelfde gevoel naar huis zijn gegaan als wij na Den Bosch.. of misschien wel met een nog grotere kater.

De kans 5 minuten voor het einde van de wedstrijd is ook het meest typerend voor deze wedstrijd. Spelers van NEC wierpen zichzelf letterlijk voor de bal en gooiden hun lichaam voor de bal om een goal te voorkomen. De Graafschap had in een moment 3 keer de kans om te scoren, maar omdat de NEC spelers tot het gaatje gingen lukte dat niet.

Overigens hadden beide teams niet heel veel kansen, misschien de superboeren net wat meer. NEC had in de eerste helft een goede kans voor Okita en een aardige kopkans voor Flemmings in de tweede helft. De goal van De Graafschap was een zondagsschot van Breinburg uit de tweede lijn, maar hoe in hemelsnaam alle verdedigers inzakken en vier man randje 16 van De Graafschap zo in kunnen schieten is mij een raadsel. Stof tot nadenken ook voor onze technische staf.

Bart van Rooij speelde ijzersterk. Foto: Rob Koppers

Uitslag
1-1, Een verdiend punt.

Scheids
Een paar vreemde beslissingen zaten er wel weer bij en De Graaf had die blonde superboer al lang een keer geel moeten geven, maar verder gewoon niveautje KKD, we hebben het er maar mee te doen.

Toeschouwers
Bijna 8000 man op een verschrikkelijke maandagavond, niet verkeerd.

Hoogtepunten
-De strijd, de passie en de inzet vandaag. Kan dit aub iedere week?
-16 graden, beetje vochtig ideaal voetbalweer.
-Leuke doekjes weer door Legio, met een duidelijke boodschap.
-Een prima prestatie van van Rooij in de basis.
-De vaak verguisde Dijkstra speelde echt een prima partij.

Foto: Rob Koppers

Dieptepunten
De stootkracht voorin is soms pijnlijk om te zien. Romeny werkt hard, maar is geen spits. Wolters is voetballend toch erg beperkt en Okita kan best wat met een bal, maar kan ook opeens 40 minuten lang geen bal goed aannemen om dan vervolgens wel gewoon weer de goal te maken. De nieuwe spits heeft het gedrongen loopje van Kiprich, nu nog gewoon over de grond aangespeeld worden en kijken of hij ook een neusje voor de goal heef zoals de tovenaar van Tatabanya. Dit half uur is hij niet positief opgevallen.

Inzet
Prima,  dit graag iedere week!

Conclusie
Een mooi voetbalavondje met veel inzet en strijd, wat wil een mens nog meer? Ja, 3 punten in plaats van 1 zou prettig zijn.

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.