NEC gaat met positief gevoel de winterstop in

Waar iedereen al snakte naar de kerstvakantie, moesten we eerst nog een wedstrijd van NEC ondergaan. Leuk is dat al jaren niet meer, maar goed, je bent en blijft supporter. Ook in mindere tijden. En dus sleepte een hardnekkig groepje die-hards zich richting Eindhoven waar de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma stond. In de basis traden wederom elf spelers aan die graag wilden maar weinig konden, waarmee het aandoenlijke doch ietwat zaaddodende tafereel van de afgelopen weken zich opnieuw kon herhalen. De eerste helft werd ons dutje nog even vroegtijdig opgeschrikt door een kans voor Eindhoven, maar daarna konden we weer rustig gaan doezelen. NEC had zoals gebruikelijk een licht veldoverwicht en het betere van het spel, maar de meest gevaarlijke kansen waren voor de tegenpartij. Zo leek de wedstrijd zich dus voorspelbaar naar de rust te slepen met een onvermijdelijke conclusie. Totdat vijf minuten voor de koffiepauze ineens alles veranderde. Rens van Eijden kopte namelijk prima binnen op een vrije trap van Van Landschoot! En dus stonden we zowaar weer eens tijdelijk bovenaan in een periode.

Helaas moest Kvida al na een kleine tien minuten na de hervatting met een blessure van het veld. Zijn vervanger was Frank Sturing. Het mocht de pret niet drukken, want niet veel later lag ook de 0-2 in het net. Musaba rondde prima af op een pass van Flemming. En het werd zelfs nog mooier. Okita onderbrak een aanval van Eindhoven en trok met een fikse sprint het hele veld over, waarna hij oog in oog met de keeper beheerst aflegde naar de mee opgestoomde Van Landschoot. Die knalde de bal binnen voor 0-3. Even later werd Flemming gewisseld voor Van de Looi. Een kleine tien minuten voor tijd mocht Wolters nog even het veld in voor Okita. Vlak daarvoor had Eindhoven helaas de marge teruggebracht naar twee doelpunten door een treffer van Cicilia. Vlak voor tijd brak Musaba op rechts door en werd hij in het doelgebied onreglementair neergeschoffeld. Een pingel was het gevolg. Flemming was er al af, dus Romeny mocht aanleggen voor het schot.

Uitslag

Onze Ole faalde niet vanaf de penaltystip, en dus eindigde het duel in 1-4. NEC pakt dus aan het eind van de eerste seizoenshelft op de valreep nog drie punten mee met een afgetekende overwinning.

Toeschouwers

De thuistribunes zaten vol met lege plekken en ook op de uittribune was het dun bezaaid. Avonden zoals deze tonen echter wel aan waarom je toch echt altijd mee moet.

Scheids

Hensgens toonde geel aan Musaba. Ook gingen er maarliefst vier Eindhovenaren op de bon.

Hoogtepunten

Vier goals, wat een weelde.

Dieptepunten

Pak je eindelijk weer eens een klinkend resultaat, is het meteen winterstop. Dag momentum.

Tactiek

Niks anders dan anders, maar nu viel de bal wel een paar keer de goede kant uit.

Inzet

Die is altijd wel okee dit seizoen.

Conclusie

Een fijne overwinning waarmee we meteen ook weer meedoen om de derde periode. Zo heb je opeens toch weer iets om naar uit te kijken na de vakantie. Voor zo lang als het duurt…