Fantasieloos NEC snakt naar winterstop

Deze wedstrijd was een week of vier geleden nog aangestreept als de wedstrijd waar een periodetitel gepakt zou kunnen worden, maar na twee decepties was dat alweer uitgegomd en vandaag kwam daar een nieuwe deceptie overheen. Totaal onnodig verloor NEC thuis met 2-3 van Almere City. Werd je tegen Volendam in de eerste helft nog voetballend te kijk gezet, vandaag had NEC grote delen van de 1e helft voetballend het initiatief, maar stond het toch 0-2 in de rust. Gestuntel van de doelman, kinderlijke fouten achterin en het missen van scherpte in de aanval was daar vooral debet aan. Bij iedere club lijken ze er dit seizoen makkelijker in te vliegen dan bij ons.

Leuk keepertje. Foto: Rob Koppers

In de tweede helft leek het in het begin meer van hetzelfde, maar een aardige actie van Van Landschoot (die in de eerste helft de geblesseerde Overtoom verving) zorgde ervoor dat NEC door een eigen goal (typerend) op 1-2 kwam. Er leek wat vuur te komen door die goal en na een goed schot van Okita kopte Kvida raak uit de corner die daarop volgde. Even was de hoop op een driepunter terug, maar nog geen minuut later lag hij er alweer in achter Branderhorst. Verheijdt, typisch zo’n spits die NEC mist voorin, maakte de goal.

Het kinderlijke foutenfestival en de totale armoede die deze selectie in deze fase van de competitie lijkt uit te stralen is frustrerend. Het is in balbezit veelal fantasieloos geschuif en van de sterke verdediging van een paar weken geleden is niet veel meer over. NEC snakt naar de winterstop, maar willen we na de winterstop nog een rol van betekenis hebben dan moet er echt wat bij. Is dat financieel niet mogelijk, dan gaan we volgend jaar ons record aan meeste jaren achter elkaar in de eerste divisie verbreken. Maar mag je anders verwachten als je drie trainers op de bank hebt zitten die er allemaal een plasje over moeten doen en waar een algemeen directeur en een hoofdscout het technisch beleid bepalen?

Uitslag
2-3. Daarmee kreeg Almere teveel en NEC waar het om vroeg.

Toeschouwers
8024 toeschouwers lijkt wat optimistisch geteld, maar diep respect voor het aantal fans.

Scheids
Scheidsrechter Blank zag zuivere corners niet, handsballen wuifde hij weg en hij vergat een aantal keer geel voor de tegenstander te trekken. Kortom: Typisch een kwaliteitsarme eerste divisie scheids.