NEC bakt er niks van en verliest

Na de redelijke wedstrijd tegen De Graafschap waren onze drie trainers het erover eens dat er in de opstelling weinig veranderd hoefde te worden. Alleen moest onze Ole in de spits plaatsmaken voor Etien Velikonja. Die had twee aardige invalbeurten achter de rug terwijl het met Romeny juist wat minder ging. Wel logisch dus.

Oh ja, we speelden tegen FC Dordrecht (met oud-NEC’ers Achahbar en Jari Schuurman in de basis), de nummer laatst. En dan weet je het wel: het wordt een moeilijke avond. Om nog niet opgehelderde redenen weten staartploegen in de KK-divisie ons helemaal weg te spelen om een week later weer gewoon met 5-0 een pak slaag te krijgen.

Zo erg als tegen FC den Bosch was het in de eerste helft tegen Dordrecht niet, toen kreeg de thuisploeg kans op kans. Maar veel soeps was het ook niet. Het tempo lag laag, het spel was slordig, er werden geen kansen gecreëerd en gaandeweg kwam Dordrecht beter in de wedstrijd. Dus is het wachten op de tegengoal. Die valt in de 45+2e minuut als keeper Branderhorst, op een vrije trap van de zijkant, vrij onnodig uitkomt, zodat onze Van de Looi de bal met het hoofd in het lege doel verlengd.

Help! Foto: Rob Koppers

In de tweede helft speelt NEC wat beter en worden er kansen gecreëerd voor Dijkstra en Okita. Maar gescoord wordt er niet, dus komen er na een kwartier in de tweede helft nieuwe impulsen met Musaba voor Wolters en Van Landschoot voor Dijkstra. Tien minuten later komt ook Romeny er nog bij voor de zwak spelende linksback Kuipers. Met drie verdedigers gaat NEC dus op jacht naar de gelijkmaker.

Dat gaat verre van overtuigend. NEC ploetert voort en krijgt eigenlijk geen echte kansen. Het is dus wachten op de tegengoal (toch?). En die komt er tegen het einde van de wedstrijd. 2-0 Verloren van de nummer laatst. Jawel!

Uitslag
De beste kansen waren voor Dordrecht, dus in orde.

Toeschouwers
Er waren zo’n 150 NEC’ers afgereisd. Respect, respect, respect.

Hoogtepunten
-Ze doen wel hun best, denken wij.

Dieptepunten
-Allemaal open deuren met als eindsnik: hoe kun je na de wedstrijd tegen De Graafschap weer zo diep zakken.
-Branderhorst is een goede lijnkeeper maar grijpt geregeld slecht in bij hoge ballen. Het is een keeper die per saldo geen punten voor je pakt.

Korte termijn oplossing. Foto: Daan

Scheidsrechter
Scheidsrechter Bijl. Geen opmerkingen.

Inzet
Lijkt wel OK. Maar de vraag dringt zich al weer op of dit elftal wel echt een team is. Gezamenlijk een strijdplan uitvoeren tegen een weinig aansprekende tegenstander lukt ze in ieder geval niet.

Tactiek
Wat is er eigenlijk goed aan de tactiek? Ja, hoog druk zetten en zo. Backs die hoog staan, buitenspelertje naar binnen. We kennen het inmiddels wel. Maar waar is de verrassing, waarmee breng je de tegenstander in verlegenheid? Onze tegenstanders lijken altijd een beter idee te hebben hoe ze ons moeten ontregelen dan andersom. Op tactiek wint NEC al jaren geen wedstrijd meer.