De week van…groei en proces

Zo, Cambuur hebben we gehad en we kunnen opgelucht adem halen. Na drie zwakke broeders te hebben verslagen, bleken onze jongens ook de koploper serieus partij te kunnen bieden. Het vertrouwen groeit, bij team en supporters. Wie weet is er voor NEC dit seizoen toch iets te halen? In ieder geval de doelstelling (playoffs), maar waarom niet méér? Ja, dat zijn voor een NEC’er gevaarlijke uitspraken. Een nederlaag tegen Top Oss ligt altijd op de loer. Maar toch, maar toch, die underdogpositie is lekker hoor. We weten van de afgelopen seizoenen maar al te goed hoe de druk van het moeten promoveren een ploeg kan verlammen. Een paar mindere resultaten en de rapen zijn gaar. Ik wens NAC en De Graafschap dan ook veel succes.

Foto: Rob Koppers

Dat het sportief beter gaat, wil helaas niet zeggen dat er verder veel goeds te melden is. Ik breng even het nieuws van begin oktober in herinnering. Eerst werden we opgeschrikt door een gat in de begroting van zeven ton omdat Fenerbahce een termijn van de transfersom voor Kadioglu maar niet betaalt. We schrokken nog meer toen er een vage Rus in beeld kwam om dat gat te dichten. Dat ging niet door, dus we haalden opgelucht adem. Waarna het nog beter werd toen Van Schaik meldde dat er een andere oplossing komt voor die zeven ton, en dat NEC in gesprek is met een groep jonge ondernemers die geld in NEC moeten gaan steken. Dat “proces”, zo vertelde Van Schaik in De Gelderlander, wilde hij in oktober afronden.

Een maand later hebben we van het gat in de begroting en de jonge ondernemers niks meer vernomen. Over dat begrotingsgat zou je als supporter toch wel graag horen dat het geregeld is. Bij geen nieuws ga ik er dan maar vanuit dat dat nog niet het geval is, en dat we dus nog steeds een probleem hebben.

En ja, zo’n “proces” om nieuwe financiers bij de club te halen is ongetwijfeld niet eenvoudig en mag ook best wat langer duren. Maar dan moet er wel een keer een resultaat te melden zijn. Daarom breng ik het ook weer ter sprake. Van Schaik heeft in de dikke twee jaar dat hij bij NEC zit al heel vaak verteld waar hij met NEC naartoe wil, maar het schiet nog niet echt op. Dus…als hij over zoiets begint dan willen we ook een keer horen dat het gelukt is, of niet, of tenminste hoe het ermee staat. Zeg anders gewoon niks! Communiceren met je supporters is heeeeel moeilijk, kennelijk.

Gelukkig kan ik positief afsluiten. We zijn verlost van Joey van den Berg, Jozef Kvida is fit voor Top Oss en vrijdag mogen we weer naar De Goffert. Heerlijk!

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.