NEC pakt verdiend punt in Leeuwarden

Na de doordeweekse bekerdeceptie tegen Excelsior moest NEC vanavond een lange reis naar Leeuwarden maken. Daar wachtte een van de meest zware tests van deze periode, waarin NEC momenteel nog bovenaan staat. Cambuur is namelijk de lijstaanvoerder in de KK divisie. Een hele belangrijke wedstrijd dus, en dan ook nog op ku(ns)tgras. We moesten vanavond bovendien aantreden zonder Kvida, want die raakte dinsdag geblesseerd. Sturing nam zijn plek in. De rest van het elftal was ongewijzigd ten opzichte van de vorige twee competitiewedstrijden.

NEC begon aardig aan het duel en toonde zich in de openingsfase gelijkwaardig aan de huidige lijstaanvoerder. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Cambuur de overhand, maar tot echte kansen kwam het niet. NEC had een goede mogelijkheid via Okita, maar zijn inzet werd gestopt. Tien minuten voor rust kreeg Cambuur tot twee keer toe een goede kans op de openingstreffer, maar een mislukt schot en Frank Sturing voorkwamen een voorsprong voor de thuisploeg. Even later ging de eerste gele kaart uitgerekend naar Oratmangoen, die Romeny onreglementair vloerde. Dat was meteen ook het meest vernoemenswaardige moment in de eerste helft, waarin NEC eigenlijk redelijk eenvoudig overeind bleef. De 0-0 met rust was dan ook een terechte afspiegeling van zaken.

Vlak na de hervatting kwam NEC meteen bijna op voorsprong. Het afstandsschot van Dijkstra werd echter gekeerd door de Cambuur-keeper. Een paar minuten later kreeg ook Romeny een goede kans, maar hij kreeg hem er niet in. Aan de andere kant redde Branderhorst ternauwernood op een schot van dichtbij, nadat Sturing volledig uit positie geraakt was. Even later was Branderhorst wederom attent en behoedde NEC voor een achterstand. Ondanks dat NEC steeds verder in de verdrukking raakte, leek de technische staf kansen te zien en wisselde offensief. Musaba werd in het veld gebracht voor Van Landschoot. Tien minuten voor tijd verliet ex-NEC’er Oratmangoen het veld. Aan onze kant kwam Velikonja erin voor een tegenvallende Romeny. Het spel golfde in de eindfase op en neer, met goede kansen voor beide ploegen.

 

Uitslag

Het was even billenknijpen, maar NEC sleepte de 0-0 over de eindstreep. Een prima resultaat tegen de koploper.

 

Toeschouwers

Ondanks de lange reis – Rene van Spamwijk weet er alles van – en de brilstand was het best een leuke pot voetbal en zat de sfeer in het uitvak er goed in. Cambuur had zowaar in onvervalst Nimweegs een welkomsboodschap aan de muur geplakt! NEC speelde aardig en had zelfs enkele goede kansen op de volle winst. Beetje zenuwen op het eind, maar dat is ook wel weer eens lekker.

Scheids

Normaliter zijn het de dramatische B-garnituur scheidrechters die ons tot wanhoop drijven. Vanavond waren het echter de grensrechters die ons het bloed onder de nagels vandaan haalden door hun incompetentie. De scheids hield het bij de gele kaart voor Oratmangoen.

 

Hoogtepunten

Opnieuw houden we ons doel schoon in de competitie, en dat tegen de lijstaanvoerder. Het zal ongetwijfeld geen toeval zijn dat dit gepaard gaat met de terugkeer van Rens in de defensie. Wederom was hij de beste man van het veld. Heerlijk. De spelers bleven ook tot de laatste minuut geconcentreerd, waar we in het verleden nog wel eens in de slotfase punten verspeelden.

 

Dieptepunten

Neuh.

 

Tactiek

Zelfde als voorgaande weken. Als het werkt moet je er niet aan trekken. Cambuur leek zowaar een beetje bedeesd voor ons, wat altijd een fijne opsteker is.

 

Inzet

Die was wederom prima.

 

Conclusie

Een puntje uit tegen de koploper is gewoon een prima resultaat. Bovendien blijf je daarmee in de race voor een periodetitel. Een degelijk weekend dus voor onze club. In de komende weken moet je hiervan de vruchten gaan plukken. Te beginnen volgende week thuis tegen TOP Oss. So far, so good!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.