Top 5-klassering voor uitsupporters!

Aan het einde van het jaar verschijnen altijd de bekende lijstjes waarin wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar. Onze collega’s van Awaydays brengen wekelijks keurig in kaart hoeveel uitsupporters elke vrijdagavond (en soms ook nog steeds op op de maandagavond ja) hun favoriete club trouw achterna reizen. Op de Twitter heeft Awaydays (volgen die pagina!) een overzicht geplaatst met het gemiddelde aantal uitsupporters en de bezettingsgraad van de bezoekende clubs.

In het volledige seizoen 2017-2018 eindige onze club in de strijd om de meeste uitsupporters in het uitvak op een tweede plaats achter Fortuna Sittard (gemiddeld 323 supporters per wedstrijd.) De mannen van Bogers en Lijnders werden gemiddeld door 247 supporters per wedstrijd gesteund. De totale bezettingsgraad (totaal aantal verkochte kaarten ten opzichte van de totaal aantal beschikbare kaarten) over het hele seizoen kwam voor onze club uit op 52%.

Bron: Awaydays

Voor de eerste helft van het seizoen 2018-2019 vallen de cijfers iets lager uit dan vorig seizen. Tot en met de winterstop werd NEC ondanks de slechte resultaten en het zeer matige veldspel gesteund door gemiddeld 238 supporters per wedstrijd. Onze club staat hiermee op de 5e plek op de ranglijst. De Tukkers (492) mogen de titel van  ‘herbsmeister’ achter hun naam schrijven, gevolgd door Eagles (305), FC Den Bosch (265) en Sparta (260). Wat niemand zal verbazen is dat de ‘Jong-teams’ de ranglijst sluiten met een handje vol ouders en vriendinnetjes die met hun geliefde meereizen.

Met de tweede seizoenshelft nog voor de boeg zijn er nog volop kansen voor een mooie top-3 klassering. Dat het voetbal in de eerste seizoenshelft niet om aan te koekeloeren was mag duidelijk zijn maar is wat ons betreft wel direct een goed voornemen om ons cluppie ook in 2019 weer door het hele land te steunen. Om te beginnen kan dat over ruim twee weken alweer als de mannen van Jack op zondagmiddag om 14:30 uur (!) in Eindhoven spelen tegen de plaatselijke FC.

Wij wensen jullie een fijne jaarwisseling en zien jullie graag weer in een vol uitvak in Eindhoven!

Oldskool foto van de Hazenkamp tribune

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.