Ook de derde uitwedstrijd onder Pep kansloos verloren

Heel wat supporters zullen met klamme handen naar deze wedstrijd hebben toegeleefd. De laatste twee uitwedstrijden verloren, vorige week een redelijke wedstrijd, meer niet, tegen FC den Bosch en dan nu tegen het sterke FC Emmen, uit, op kunstgras.

Het kan niet anders of na het aanschouwen van de eerste helft hebben de klamme handen plaatsgemaakt voor liters koud zweet die van pure ergernis van het bevende lichaam liepen. Agressief vooruit spelen, de counterpressing, hoog tempo, of wat dan ook, er kwam niets van terecht. NEC creëerde geen enkele (NUL dus) kans. Emmen scoort in de 9e minuut de 1-0 (Bannink) op de inmiddels klassieke wijze tegen Peppies NEC: omschakelmomentje, steekballetje, goal.

In het restant van de eerste helft is FC Emmen ons volledig de baas en moet Lijnders met afgunst hebben gezien hoe de tegenstander het spel speelt waar hij de hele week met NEC op getraind heeft. Bovendien speelt Emmen met een overtuiging en flair die bij NEC volledig ontbrak. Het leek wel de koploper!

In de tweede helft zakt Emmen helemaal in en laat NEC het spel maken. De wedstrijd speelt zich dan vrijwel volledig op de helft van Emmen af. Het gevoel dat de 1-1 elk moment kan vallen is er echter nooit. Pas in de 94e minuut, als Youri Loen voor Emmen de 2-0 al had moeten maken, krijgt NEC de eerste kans, de ingevallen Braken schiet van een meter of vijf een voorzet over het doel.

Ook de terugkeer van Groeneveld, meteen als basisspeler door een blessure van Langil, leverde dus niks op. Hoeft ook niet, hij is er lang uit geweest. Als de andere raspaardjes hun man dan ook niet voorbij komen, is NEC volledig tandeloos. Er is geen stormram voor ‘alles voor de pot’ en corners en vrije trappen leveren ook niets op.

Lijnders zal niet van zijn voetbalfilosofie afvallen en er fanatiek op blijven trainen. We kunnen alleen maar hopen dat dit meer gaat opleveren dan we tot nu toe gezien hebben.

Uitslag
De 1-0 voor FC Emmen is uiteraard helemaal verdiend.

Toeschouwers
Zo’n 150 getrouwen hadden de moeite genomen om op vrijdagavond helemaal naar Emmen af te reizen. Dat is bewonderenswaardig en het mooiste is, de volgende uitwedstrijd zijn ze er weer bij!

Hoogtepunten
-Hij had nog weinig inbreng maar deed in ieder geval weer mee: Arnaut Groeneveld. Een hoogtepunt.
-We staan nog steeds bovenaan! Pff.

Dieptepunten
-Ook de derde uitwedstrijd was één groot dieptepunt.

Scheidsrechter
Siemen Mulder deed het prima met zijn assistenten. Ze zagen in de eerste helft zelfs dat Anco Jansen met zijn grote teen buitenspel stond toen hij de bal snoeihard achter Delle kopte.

Inzet
We willen daar niet te zuur over doen. Het was vooral willen maar niet kunnen.

Tactiek
Het lukte weer niet om tegen een compact spelende tegenstander de ruimte en de openingen te vinden. Als je een tactiek hebt waar niks van terecht komt, wat dan? Om te beginnen misschien toch Braken maar weer in de spits? Dan kun je in ieder geval de hoge voorzet spelen als je er combinerend niet doorheen komt.

Conclusie
Vijf competitiewedstrijden onder Lijnders, twee gewonnen, drie verloren. Wie had dat gedacht na de overwinningen op het trainingskamp en de 5-1 galavoorstelling tegen Go Ahead Eagles? Na de euforie zal er in en rond het team inmiddels wel een wat katerig gevoel aan het ontstaan zijn. Een aantal, waaronder Bogers wellicht, zal inmiddels denken dat er met Bogers meer punten gehaald zouden zijn. De onervaren Pep kan dus aan de bak. Een onwillig spelsysteem inslijten en daar komt nu een flinke mentale component bij. Wij wensen hem daarbij uiteraard alle succes!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.