NEC deelt punten met KKD koploper

Na een prima optreden in het bekerduel uit bij Excelsior moest NEC vanavond alweer aan de bak in de eigen Goffert. Ditmaal stond de ’topper’ met Go Ahead Eagles, de huidige lijstaanvoerder, op het programma. Van Eijden was nog steeds geblesseerd en dus vormden Bosschaerts en Kvida opnieuw het centrale verdedigingsduo. Met twee aanvallend ingestelde teams beloofde dit duel een aantrekkelijke wedstrijd te worden. En dat werd het ook, althans in de eerste helft.

Een aardig gevuld uitvak vanavond.

NEC begon sterk en had in de openingsfase het betere van het spel, met als beste kans een een-tweetje tussen Achahbar en Braken dat in het zijnet eindigde na een klein kwartier voetbal. Maar waar NEC de boel redelijk onder controle leek te hebben, daar kreeg Go Ahead na een goede twintig minuten voetbal toch opeens een enorme kans op de openingstreffer. Na een knullig ingeleverde bal van Bosschaerts werd Go Ahead spits Verheijdt helemaal vrij gespeeld voor het NEC doel maar zijn schot trof tot onze opluchting de paal, waarna Alblas fantastisch reageerde op de rebound van Navratil door diens harde inzet over de lat te meppen. Even later was Verheijdt wederom dicht bij de openingstreffer, maar hij kreeg de bal uit de kluts niet binnen. NEC bleef in deze fase met meer geluk dan wijsheid overeind. Na een half uur spelen moest Van den Berg bovendien geblesseerd het veld verlaten. Het zag er opeens allemaal zorgelijk uit voor onze ploeg. Toch was de volgende echte kans voor Braken, die zich knap vrijdraaide van zijn directe verdediger op een pass van Labylle, maar vervolgens de Go Ahead keeper op zijn weg vond. Het tempo aan beide kanten lag best hoog, maar NEC was vaak slordig in de passing. Gelukkig brak NEC voor rust nog de ban; Achahbar passte in op Okita die de bal panklaar legde voor Braken. Die bedacht zich geen moment en krulde vanaf een kleine 25 meter de bal pasklaar in de verre hoek buiten bereik van de keeper. Een heerlijke goal op een belangrijk moment. Ondanks wat speldenprikjes van Kowet was 1-0 ook de ruststand.

Vijf minuten na de hervatting was de eerste grote kans voor Go Ahead. De Deventenaren waren de bovenliggende partij na de hervatting, al kreeg NEC via Dijkstra en Kvida nog wel kansjes. Pas zo’n twintig minuten voor tijd begon NEC weer wat controle terug te krijgen. Overtoom was dicht bij de 2-0 maar zijn schot ging net naast. Niet veel later kropen we aan de andere kant weer door het oog van de naald nadat GAE tot tweemaal toe uit een corner dicht bij de gelijkmaker was. Alblas toonde zich wederom uitermate belangrijk voor NEC. Toch kon NEC de boel achterin niet dicht houden. Uitgerekend Paco van Moorsel, de ex-NEC’er die inmiddels in het veld gekomen was voor Stans, prikte de 1-1 binnen. Meteen daarna moest Alblas geblesseerd het veld verlaten. GAE zocht daarna de overwinning maar ontbeerde overtuiging. NEC smachtte ondertussen naar het eindsignaal. Zes minuten extra tijd hielpen de ploeg bepaald niet.

 

Uitslag

uiteindelijk wisten we met hangen en wurgen de 1-1 over de eindstreep te trekken. Toch ietwat teleurstellend.

 

Toeschouwers

Het stadion zat aardig vol, maar juist in de fases waar het team een extra steuntje goed kon gebruiken was de stemming op de tribunes nogal mat.

 

Scheids

Kevin Blom floot nogal warrig, met veel willekeur. Sanniez kreeg een gele kaart en ook twee GAE spelers gingen op de bon.

 

Hoogtepunten

Een hele fraaie goal van Braken en enkele prima reddingen van Alblas.

Alblas was tot aan zijn blessure wederom een van de uitblinkers aan NEC zijde.

Dieptepunten

De blessure van Alblas was een flinke aderlating.

 

Tactiek

Beide ploegen willen graag aanvallen en daardoor kregen we een aantrekkelijke eerste helft voorgeschoteld. Het tempo lag hoog, maar beide ploegen raakten de stoom een beetje kwijt richting de eindfase. Door de vroege blessure van Van den Berg en de blessure van Alblas in de tweede helft had Van de Gier helaas weinig mogelijkheden om de wedstrijd naar zijn hand te zetten toen het echt nodig was in het laatste kwartier.

 

Inzet

NEC leek deze avond ietwat tam in vergelijking met afgelopen dinsdag. Of het de zenuwen van het belang van het duel waren of toch wat vermoeidheid van de doordeweekse wedstrijd, Joost mag het weten. Vooral Labylle, die als enige basisklant een hele bekerwedstrijd in de benen had, oogde vanavond erg vermoeid.

 

Conclusie

Een terechte puntendeling op basis van het vertoonde spel, maar het blijft natuurlijk zuur als je eerst op voorsprong komt. Je had na vanavond gewoon koploper kunnen zijn en de concurrentie een flinke tik kunnen uitdelen. Volgende week wacht Almere City dat net als GAE een prima opening van het seizoen kent. Hopelijk kunnen we daar een meer aansprekend resultaat weghalen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.