Eindelijk weer 3 punten

Tegen Oss zagen we een wedstrijd die waarschijnlijk met gemak in de top 5 van allerslechtste thuiswedstrijden terecht is gekomen. Donderdag tegen Fortuna in de beker was er opnieuw een nederlaag, maar leek het allemaal iets beter te staan en was een verdedigingsfout genoeg om uit de beker te vliegen. Vandaag was er hoop dat de aanknopingspunten van de bekerpot omgezet zouden kunnen worden in beter voetbal en een simpele overwinning tegen jong AZ.

Toch had de Gier weer de nodige wijzigingen aangebracht. Zo stond er een compleet ander duo centraal achterin en werd de redelijk goed spelende Sanniez weer op de bank gezet en keerde Joppen terug. Ook Romeny kreeg zijn plek weer links voorin. Kevin Janssen mocht wel blijven staan op het middenveld, waardoor Achabar wederom op de bank begon.

Pfff, 90+3 Paolo Sabak schuift de beslissende 3-1 binnen. Foto: Rob Koppers

De eerste 10 minuten werd de toon gezet voor deze wedstrijd. Veel foute passes, veel te laag tempo, moeilijke oplossingen kiezen in plaats van de simpele, veel onnodig balverlies en weinig gevaar voor de goal. Een mooi schot van van de Berg was een klein lichtpuntje (hooguit een waakvlammetje) in de verder beroerde 1e helft. Veel supporters zagen wederom hetzelfde niveau als dat van de wedstrijd tegen Oss en de meest gehoorde opmerking op de tribune was “Waar zitten we in hemelsnaam naar te kijken?” Jong AZ was niet veel beter, maar ze kregen door slap ingrijpen van Joppen wel een vrije kopkans, die over werd gekopt. Niet veel later werd het 0-1 door Dekker en ging NEC wederom onder het geluid van een striemend fluitconcert en ouderwets boe-geroep de kleedkamer in na 47 minuten.

In de tweede helft was het voetbal niet veel beter, maar camoufleerde de drie goals die NEC nog maakte het verder nog steeds bedroevende spel. Een frommelgoal van Van Eijden zorgde voor de 1-1, dik 20 minuten later scoorde de misschien wel slechtste NEC-er Overtoom de 2-1 met een afstandsschot en in blessuretijd maakte invaller Sabak nog de 3-1. Kostbare punten natuurlijk, daar gaat het ook om, maar er is nog wel een hoop werk te verrichten.

Uitslag
NEC won sinds lange tijd weer een thuiswedstrijd. De 3-1 was wel verdiend, maar het vertoonde spel zorgde ervoor dat bezorgdheid het nog steeds won van tevredenheid.

Scheids
Zeker niet de slechtste scheidsrechter die we hebben gezien die Martens. Wel kregen 3 NEC-ers geel (Bossaerts, Van den Berg en Braken).

Toeschouwers
Met 8.890 toeschouwers was de Goffert redelijk gevuld.

Hoogtepunten
-De Bratwurst bij de kraam naast de Schup versus de Hema rookworst is wel een strijd op hoog niveau. Op dit moment staat de Bratwurst wat ons betreft nipt voor.
-Zonnetje, wedstrijdje op zondagmiddag..eindelijk ook dat weer een keer.
-Hoewel een man of the match teveel eer was, vonden we eigenlijk dat Labylle hem verdiende. Maakte de minste fouten en werkte hard.

Dieptepunten
-Het vertoonde spel is, sorry Jack dat we het moeten zeggen, nog steeds bagger.
-Het tempo was zo laag dat je bij het begin van de aanval naar beneden kon gaan, een biertje halen, effe nog snel pissen, de trap weer omhoog en terug op je plek en dan was je precies op tijd om het einde van de aanval te zien omdat de bal over de zijlijn ging of de bal simpel ingeleverd werd bij de tegenstander.
-Van Duin was vandaag echt niet de slechtste speler, maar de stress bij ballen die losgelaten worden is niet goed voor de bloeddruk. Zeker niet bij een 2-1 voorsprong net voor tijd.

Tactiek
Het lijkt erop dat de echte wijze van spelen nog steeds niet gevonden is. Een middenveld met Janssen en zonder Achabar leek de beste optie vooraf, maar ook nu weer werd het tijdens de wedstrijd omgegooid en kon Janssen als eerste gaan banken. Waarom nu weer Joppen erin staat en niet Sanniez is ook vreemd en in twee wedstrijden op linksbuiten van Romeny, naar Ndayishimiye naar Darri, naar Romeny naar Ndayishimiye is ook niet bepaald een zekerheidje. Jack zoekt blijkbaar nog steeds, maar misschien is het goed om een keer te gaan kiezen, want dit team heeft blijkbaar een mentaal probleem door de bagger die ze afgelopen week over zich heen hebben gekregen (we dachten juist dat er op mentaliteit was ingekocht), maar misschien is het goed om dat attractieve voetbal in de ijskast te zetten en de meest degelijke 11 spelers eens het vertrouwen te geven. Aub wel met tenminste 3 echte middenvelders.

Inzet
Inzet was er wel degelijk, maar het lage tempo maakte het moeilijk om een team te zien vol passie en strijd.

Conclusie
3 punten zijn binnen, het verschil met de nummer 1 is met 6 punten nog steeds overbrugbaar. Het voetbal moet wel beter en veul ook!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.