DTH Opinie: Open dag 2018

De open dagen van onze club kennen de laatste jaren de nodige inflatie qua organisatie, budgetten, podia, artiesten en professionaliteit. De open dag van gisteren is daarom niet te vergelijken met die van pakweg 15 jaar geleden. Geen Lee Towers, De Sjonnies of Venga boys, maar Jopie Lens en duo Tim en Emiel. Niet 40 kramen, maar een stuk of 10. Geen speech van de grote dikke leider te horen tot in Lent op een megagroot podium met gigantische speakers, maar een enthousiaste stem van Gerry uit een licht haperende geluidsinstallatie op het veld. Geen Tsunami van snippers en een groots vuurwerk, maar gewoon omdat het kan weer een paar keer het liedje tsunami door de boxen.

Is dat erg? Nee, uiteindelijk draait het toch om goed weer, gezellig keuvelen met je maten en de kids die zich kunnen vermaken. En eerlijk is eerlijk, met nul budget komt het neer op creativiteit en enthousiasme en daar kom je een heel eind mee blijkt wel weer. En ik wil nog wel eens zien waar de andere clubs in de kk divisie toe in staat zijn. Waarschijnlijk staat deze open dag in de ranglijst van de kk divisie op een plek waar Jack voor zou tekenen in de eindstand.

foto: Rob Koppers

Voor de meeste supporters begon de open dag met de spelerspresentatie. Het filmpje met Wolters was leuk gedaan en als verrassing een nieuwe speler is top. Dat laatste er vooral in houden! Misschien is het wel een idee om de spelers vanuit de Hazenkamp kant te laten komen. Nu klapten ze even om daarna met de rug richting publiek een plekje in te nemen. Kun je ze nog niet goed zien en met zoveel nieuwe gezichten is dat wel zo prettig.

Na de spelerspresentatie was het tijd om de nieuwe shirts te scoren. Beide zijn top dit jaar. Uiterst vreemd was wel dat de korting wel gegeven werd in het stadion en niet buiten bij de fancar. Dat kan natuurlijk niet. Dat moet gewoon 1 prijs zijn. Bij de fancar was het na de presentatie heel druk. Logisch ook omdat met deze opzet de stadionreceptie een beetje een apart eiland was. Waarom niet de verkoop van de shirts en seizoenkaarten ook bij de eendracht? Eigenlijk bestond deze open dag uit vier aparte eilanden. De stadionreceptie, bij de Schup, HKN gedeelte en de Eendracht. Handig als je specifiek voor één gedeelte komt, maar lastig voor supporters die de kinderen meenemen maar ook willen bijpraten met medesupporters. Gezinnen waren op die manier vooral bij de eendracht te vinden en amper bij het stadion. Gelukkig kon op het terras van de Eendracht wel wat gedronken worden. De prijzen voor de drank, dat was wel even schrikken. Dat waren echt festivalprijzen. 3.25 euro voor water en 2.70 euro voor een cola zijn pittige prijzen. Dat mag best wat schappelijker.

Bij de Eendracht was genoeg te doen voor kinderen. Het was ook druk bij de spelers die handtekeningen uitdeelden en met supporters op de foto gingen. Misschien wel handig om dit iets beter op te stellen, want waar de meeste supporters keurig in de rij stonden te wachten, tikten andere supporters spelers op de rug en werd er direct een foto gemaakt. Wachten is niet erg, hoort erbij, maar een iets andere opstelling was beter geweest. Losse tafels, kaarten uitdelen en foto maken per speler.

De stands van de VI en Goal leken er ook dit jaar weer voor spek en bonen bij te staan. Echt hard liep het daar niet. De jeugdspelers(?) die bij de voetbalonderdelen voor kinderen stonden hadden het wel druk. Ze verdienen ook een compliment. Ga er maar aan staan om op die nog jonge leeftijd kinderen urenlang te vermaken. Dat is voor menig ouder al moeilijk. Ze bleven enthousiast en dat uren achter elkaar. Grootste compliment is voor de keeper die in die uren ongeveer 57000 ballen op zich afgevuurd kreeg van 100 schreeuwende kinderen en maar door ging. Hard ging het er ook aan toe bij de HKN. Daar kreeg je bij een nieuw HKN shirt een gratis gehoorbeschadiging cadeau. Gezien de hoeveelheid supporters hadden de heren (en enkele dames) het daar prima voor elkaar. Had je trouwens nog geen gehoorbeschadiging opgelopen bij de HKN, dan was het ook nog mogelijk om die op te lopen bij de karaoke op de Eendracht. Maar dat leverde dan wel weer in totaal 400 euro op voor het goede doel. De mannen van Legio hadden een hele symbolische plaats gekregen. Een beetje tussen de SV en de HKN in. De stickers zijn weer binnen, op naar de uitvakken! Ook bij de Schup liep het de hele tijd wel door. Stukkie muziek, frietje van Denies, artiesten, feest Dj en een rad van avontuur voor nieuwe leden. Uiteraard wel weer het kaartje met het programma vergeten op te halen bij de stand van de SV. Vrijdag dan maar. Conclusie: Het blijft lastig om met weinig middelen de juiste formule voor de open dag neer te zetten, maar al met al was het een prima dag met mooi weer en genoeg te doen voor jong en oud. Op naar het nieuwe seizoen. We zijn er klaar voor en met meer seizoenkaarthouders en een andere selectie misschien nog wel meer dan vorig seizoen.

 

Foto: Rob Koppers

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.