De week van: Interlands

Deze week liet de KNVB zich weer van haar principieelste kant zien. Waar vorig jaar NEC en opvallend genoeg MVV de enige twee clubs waren die protesteerden tegen het spelen tijdens een interlandweekend, daar zijn nu met deze versterkte Eerste Divisie opeens meer protesterende clubs te vinden. De KNVB snapt het natuurlijk niet en reageert met een communiqué vol leugens: Alle Eerste Divisie clubs hadden de mogelijkheid gehad om daar tegen te stemmen, maar dat hadden ze niet gedaan. Daarmee wekte de bond de suggestie dat ook de nieuwkomers hadden ingestemd met spelen tijdens het interlandweekend, maar dat is niet het geval. Die stemming was al eerder, in de tijd dat de drie clubs nog zekerheidjes waren op het hoogste niveau. .

De situatie is met de komst van Sparta, Roda en Twente natuurlijk wel veranderd. Maar zelfs zonder die drie is het natuurlijk belachelijk dat een club als NEC ook vorig seizoen niet kon beschikken over de beste selectie vanwege interlandverplichtingen. Het is gewoon oneerlijk.

Ik heb niks met Twente en als er één club niet mag zeuren over competitievervalsing is het Twente wel, maar hier hebben ze natuurlijk wel een terecht punt en is het afzeggen van Doelman Drommel een logische stap. Mooi om te zien dat keepers nog gewoon met volle motivatie voor de club willen keepen, iets wat na de Coutinho-soap blijkbaar geen vanzelfsprekendheid meer is. Helaas levert het Twente niks op door de opgelegde schorsing, maar de KNVB maakt zichzelf zo wel belachelijk.

En dat terwijl het met wat passen en meten eenvoudig op te lossen is met een win win win situatie: Laat de wedstrijden doorgaan van clubs die geen spelers moeten afstaan en verplaats de wedstrijden van de andere clubs naar de dinsdag na de interlands. Fox ook blij, omdat ze dan op een saaie dinsdag ook wat extra wedstrijden hebben, de clubs kunnen beschikken over een complete selectie en er zitten een paar dagen rust tussen. Zoiets als wat nu ook met de bekerronde is gedaan, waar NEC naar Rotterdam moet op dinsdagavond. En lukt het nog niet dan een week later, zolang het maar binnen de periode ingehaald is, zodat je weet wie de periodekampioen is na de laatste speelronde in de periode. Soms is het simpel, maar de KNVB houdt blijkbaar van moeilijk.

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.