NEC met klinkende overwinning de winterstop in

Na een plichtmatige en ongeïnspireerde vertoning doordeweeks in de beker en een teleurstellend resultaat met bijpassende instelling tegen Helmond Sport vorig weekend was de stemming bij de fans bepaald niet best. En dan moet je ook nog op een mistige vrijdag naar weer zo’n Jong ploeg gaan zitten kijken. De vraag was vooral of Bogers in staat zou zijn om de ploeg eindelijk weer eens wat peper in de reet te pompen, want daar worstelt hij eigenlijk het hele seizoen al mee. Op papier hebben we een prima team, maar de meeste spelers lijken vooral met zichzelf en hun carriere bezig en niet met het groepsproces. En de technische staf lijkt tot dusverre niet in staat om de spelers tot het inzicht te brengen dat de beste manier om een mooie transfer te bewerkstelligen, wekelijks uitblinken op het veld is. Maar goed, dat is weer een heel andere discussie. Vanavond ging het om de halve seizoensafsluiter tegen Jong AZ te Wormerveer in een grauw en leeg sfeerloos stadion. Bogers begon tegen de reserve-Alkmaarders met Achahbar in de spits in plaats van Braken, die nu al wekenlang worstelt met zijn vorm.

NEC begon slapjes aan het duel, maar was toch eenvoudig de bovenliggende ploeg. Na 22 minuten scoorde Achahbar de 0-1. Een goed kwartier later maakte hij ook op fraaie de wijze de 0-2 na goed voorbereidend werk van Dijkstra en Larsson. Voor de rust werd het zelfs nog 0-3 door een doelpunt van Gregor Breinburg, die eigenlijk bijna nooit scoort. Vlak na de hervatting deed Jong AZ nog wel even iets terug door met een geplaatst schot in de verre hoek de 1-3 op het bord te zetten, maar binnen drie minuten was de marge van drie doelpunten alweer hersteld. Heimloth haalde snoeihard uit van afstand en ramde de bal onhoudbaar buiten bereik van de Jong AZ doelman in het doel. De 1-5 viel na een goed uur voetbal. Kagioglu werkte zich door de AZ defensie heen maar op het moment dat je dacht dat hij ging schieten op doel, gaf hij opeens een fraai boogballetje op Achahbar die de bal na wat controlerend werk uit de draai binennknalde voor zijn derde. Mooi voor Achahbar, al zal Braken het op de bank wat minder fijn hebben gevonden. Binnen twee minuten was het ook alweer 1-6. Jong AZ was in de aanval en leek zelfs even zicht op de 2-5 te hebben, maar in de tegenstoot tastte de laatste man bij AZ mis en mocht Kagioglu vrij door op de keeper. Kadioglu had even later ook de 1-7 op de pantoffel maar de keeper kreeg nog net zijn voet er tussen. Direct erna werd hij gewisseld voor Schuurman. Ook Braken mocht in het laatste kwartier nog de mat op voor hattricker Achahbar. Twaalf minuten voor tijd pakte Golla een onnodige gele kaart en kreeg Jong AZ een vrije trap op een goede twintig meter van het doel. De bal werd onderweg van richting veranderd en de 2-6 was een feit. Een licht geblesseerde Breinburg verliet hierna het veld voor Janssen. Braken liet zich in de slotfase ook niet onbetuigd. Na een half gesmoord schot van Schuurman wist Braken uit de kluts de bal binnen te frommelen.

Uitslag
2-7 dus. Een ware monsterscore. Leuk voor ons uiteraard, maar het doet toch wederom de vraag rijzen wat die Jong ploegen in hemelsnaam toevoegen aan de competitie.

Toeschouwers
Weinig. Gelukkig was de mist niet al te erg en viel er best een leuke wedstrijd te zien.

Scheids
Die liep er ook.

Hoogtepunten
Een heleboel doelpunten. En de spelers leken er eindelijk weer een beetje zin in te hebben. Al speelt het natuurlijk altijd fijner met een comfortabele voorsprong. Achahbar deed zich gelden vandaag. Dijkstra speelde ook een puike wedstrijd.

Dieptepunten
Beetje nuilen, maar de twee tegendoelpunten dan toch maar.

Tactiek
Zelfde als voorheen. Adri doet geen gekke dingen. Ook geen interessante dingen verder, maar goed.

Inzet
Was vandaag okee, al was het begin toch weer erg slap.

Conclusie
Na een bar slechte seizoenstart volgde een degelijke middenfase waar we zelfs eventjes een afgetekende voorsprong ontwikkelden. Maar de laatste weken zakte de boel toch weer ver terug. Dit heeft ongetwijfeld ook te maken met blessures (Groeneveld, Van de Pavert, Rayhi). Maar ook de inzet en spelvreugde bij de spelers was de laatste tijd soms ver te zoeken. Deze slotwedstrijd van 2017 kwam dus als geroepen. Zeker voor Adri Bogers, die er bij vele supporters nog altijd niet al te positief op staat ondanks de positie van NEC op de ranglijst. De ‘bij gebrek aan beter’ coach is duidelijk niet de motivator en tacticus gebleken die deze ploeg nodig heeft om een topseizoen te kunnen draaien. Maar het lijkt erop dat hij genoeg coach zal zijn om dit seizoen tot een goed einde te brengen. En in dit seizoen van uithuilen en opbouwen is dat wellicht het beste waar we op kunnen hopen. Dus bij deze alvast met deze overwinning op zak iedereen fijne feestdagen toegewenst en hopelijk tot op de Wedren in April!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.