NEC gaat niet fit ogend onderuit tegen Telstar

Uit naar Telstar is een aparte belevenis. Het uitvak is ietsje te klein, waardoor een aantal van onze supporters achter de boarding moest plaatsnemen. Aan de overkant achter het doel is de hele tribune leeg, blijkbaar omdat de constructie weggerot is en geen gewicht meer duldt. De oplossing van Telstar: gewoon volplempen met reclameborden. De stand wordt bijgehouden door het optakelen van mandjes. Bovendien klinkt er ergens in het stadion bij voortduring een mondharmonica-achtig iets van de tribunes. En hebben rare rukwinden vrij spel. Een uiterst curieuze ambiance dus om voor de tweede keer in korte tijd aan te treden in competitieverband. Als vanavond één ding duidelijk werd dan is het wel dat de huidige trainingsarbeid in vergelijking met vorig seizoen de fitheid van de ploeg bepaald geen goed gedaan heeft. Onder Hyballa vielen de resultaten weliswaar tegen, maar de ploeg verkeerde wel in bloedvorm. Vanavond doken echter al vroeg diverse pijntjes op.

Het begon al voor aanvang van het duel, waar Groeneveld af moest haken vanwege rugklachten. Langil was zijn vervanger. NEC begon het duel nog wel aardig met een paar leuke kansjes en wat leuke acties van Kagioglu. Na een kleine twintig minuten kenterde het spelbeeld echter. Een curieuze klungelbal van Delle kletste tegen ex-NEC spits Platje op en ketste maar net via de paal weer terug het veld in. Opeens leek onze ploeg een beetje de kluts kwijt. Telstar zette heel hoog druk en NEC kwam nauwelijks meer aan voetballen toe, terwijl Telstar zocht naar een openingstreffer. Dit duurde tot een kleine tien minuten voor rust, toen Rayhi ineens de geest kreeg en in korte tijd een tweetal kansen kreeg die hij heleaas niet wist te verzilveren. Doelpuntenloos de kleedkamers in dus.

In de tweede helft bleef NEC de bovenliggende partij. Na zo’n vijf minuten spelen verstapte Joppen zich echter en moest het veld verlaten voor Heimloth. Eigenlijk vanuit het niks scoorde Telstar na een uur voetbal ineens door een fraai schot van Huizen de 1-0. Even later moest Rayhi eraf met naar het zich deed aanzien een hamstringblessure en zijn plek werd ingenomen door Owobowale. Telstar ging inmiddels lekker door en scoorde ook de 2-0 via een knetterhard schot van afstand waarbij Delle er niet geweldig uit zag. Daarop haalde Bogers de zwaar tegenvallende Langil (eindelijk) naar de kant voor Achahbar. Diezelfde Achahbar ging enkele minuten later achter de bal staan nadat Braken voor de zoveelste keer neergegaan was in het penaltygebied en verzilverde de pingel voor de aansluitingstreffer. Braken zelf tekende niet veel later voor de 2-2 in discutabele omstandigheden, want bij Telstar lag Sno (broertje van) geblesseerd op het gras. Zo was de boel weer in evenwicht in de laatste tien minuten. NEC ging nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Het was echgter opnieuw Telstar dat op voorsprong kwam. Waar eerder NEC scoorde terwijl een Telstar speler op apegapen lag, daar was het nu Van de Pavert die pijnlijk rollend op de grond het buitenspel voor Platje ophief. Een rommelige eindfase volgde waarin NEC opeens met tien man stond omdat Van de Pavert niet verder kon met mogelijk ook hamstringproblemen.

Uitslag
3-2 dus. Weer eens een nederlaag na een lange zegereeks. Maar welicht nog belangrijker is wat deze wedstrijd laat zien over onze ploeg.

Toeschouwers
Een lange tocht helemaal naar Ijmuiden/Velsen om te koukleumen en onze te ploeg te zien ploeteren. Respect.

Scheids
Maakte er een beetje een potje van. Maar goed, dat mag geen excuus zijn.

Hoogtepunten
De eerste twee goals van Telstar eigenlijk, want aan onze zijde was er weinig te genieten.

Dieptepunten
Poeh, heeft u even? Allereerst de schrikbarend slechte conditie van onze ploeg. Een tweede wedstrijd in vier dagen tijd is duidelijk veel te veel gevraagd. Waar Hyballa onze spelers vorig seizoen nog topfit had, daar gaat onder Bogers echt alles op halve kracht, zo lijkt het. Niet alleen de wedstrijden maar blijkbaar ook de trainingen. Anders is het niet te verklaren dat je in één wedstrijd drie spelers kwijt raakt door ongeforceerde (ofwel niet veroorzaakt door contact met tegenstanders) blessures. Een zeer zorgwekkende constatering. Verder was Langil ronduit bedroevend als vervanger van Groeneveld, terwijl juist hij als een van de weinigen wel redelijk fit op het veld zou moeten staan. Nee, het was vanavond drie keer niks.

Tactiek
Ongewijzigd.

Inzet
Armoe troef, maar het leek eerder uit moeheid dan uit kwaadwillendheid vanavond. Sommige spelers waren overal een stap te laat.

Conclusie
Zonder Groeneveld mist NEC duidelijk flink wat dreiging verleken met voorgaande duels. Rayhi deed nog wel wat op de rechterflank, maar over links kwam er helemaal niks. Kadioglu leek eindelijk weer eens van zich te doen spreken,m maar helaas zakte ook ons jonge talent na een sterke openingsfase ver terug. Niet alleen verlies je vanavond drie belangrijke punten, je raakt mogelijk ook nog eens twee basisspelers kwijt. Rayhi en Van de Pavert zagen er namelijk niet goed uit. Op basis van vanavond moeten we in elk geval de bekeraspiraties maar alvast in de kast zetten, want er is geen schijn van kans dat deze ploeg twee duels per week op niveau aan kan. Een drama-avond dus voor NEC en eentje die we maar snel moeten vergeten. Al is het de vraag of dat nou wel zo makkelijk gaat worden met de zure onderliggende constateringen die we moeten trekken. LAten we hopen dat de blessures blijken mee te vallen. Want anders zal een brede selectie nog heel belangrijk gaan worden dit seizoen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.