NEC blameert zichzelf in extremis opnieuw

Na twee absoluut dramatische duels was het vanavond zaak voor NEC om in eigen huis te laten zien dat het label ’titelkandidaat’ toch echt gerechtvaardigd was. Helaas faalde onze ploeg wederom jammerlijk in deze opgave. Wat heet, NEC kwam opnieuw meer dan belabberd voor de dag tegen FC Emmen. Adri Bogers kon zich weer beroepen op Gregor Breinburg en daardoor moest Bikel plaatsnemen op de bank. Kadioglu verzekerde iedereen deze week dat hij weer volledig met NEC bezig is, maar Bogers besloot toch om de voorkeur te geven aan Schuurman achter spits Braken. Rayhi maakte na een lange schorsing ook weer zijn opwachting op de vleugel.

Het was diezelfde Rayhi die al vroeg in de wedstrijd een pingel versierde. Bizar genoeg was het Groeneveld die vorige week nog een penalty miste, die de bal op de stip legde. En opnieuw de kans verprutste. En dat terwijl we nota bene Breinburg weer terug in de gelederen hebben. Hierna zakte de wedstrijd volledig in en was het zowaar FC Emmen dat het betere van het spel had. Slechts Breinburg en in mindere mate Braken konden zich aan de algehele malaise en futheid onttrekken. Toch was het NEC dat op voorsprong kwam in de eerste helft na een goed schot van Jari Schuurman. Dan hoop je dat de ploeg vertrouwen tankt en doordrukt, maar niks was minder waar. Zonder een uitgespeelde kans en onder voortdurende druk van Emmen haalde NEC met de tong op de schoenen de rust. Omdat Emmen zich in de tweede helft gelukkig voor ons aan het tempo en niveau van NEC aanpaste, kabbelde de wedstrijd zich naar een ogenschijnlijk bloedeloos einde. Maar in de slotminuut wist Emmen niet onverdiend toch nog de gelijkmaker te vinden. Een verrassing mocht het eigenlijk niet eens heten, want NEC creëerde niks en oogde mat en ideeënloos.

Uitslag
1-1. In eigen huis. Tegen FC Emmen. Komt dit nog goed? Niet als de ploeg op deze wijze door gaat. Oh oh oh.

Toeschouwers
De fluitconcerten werden in de eerste helft al voorzichtig van stal gehaald en, hoewel we het afvallen van de eigen ploeg doorgaans niet waarderen, is het op zich begrijpelijk. Dit is NEC onwaardig. Het voetbal van onze ploeg is niet om aan te gluren momenteel.

Hoogtepunten
Breinburg is terug en was meteen ook de beste man aan NEC zijde. Geef hem alsjeblieft de aanvoerdersband terug, want hij is de enige die nog een poging doet tot coachen op het veld.

Dieptepunten
Net als vorige week is er weer geen beginnen aan. Alles is slecht en alles gaat fout. Er zit geen idee achter het voetbal, iedereen doet maar wat. Geen idee wat Bogers doet op de trainingen, maar veel zinnigs kan het niet zijn. En dan wordt er ook nog eens de helft minder getraind dan vorig seizoen, toen we in ieder geval nog de ‘luxe’ van een fitte ploeg hadden. Dit gaat nergens over.

Tactiek
Schuurman erin ten faveure van Kadioglu pakte in zoverre goed uit dat Jari een doelpunt scoorde, maar verder hebben we hem eigenlijk niet gezien in de wedstrijd. Afgezien daarvan is er aan de beslissingen van Adri wederom geen touw vast te knopen. Groeneveld die de pingel neemt, Dijkstra nog steeds met de aanvoerdersband (waarom?!) waardoor Bikel moet banken, een totaal gebrek aan pressie en durf in de ploeg, matheid en gelatenheid troef, alles breed en achteruit en zoooooo laaaaangzaaaaaaammmmmmmm. Voor vermaak en plezier ga je dezer dagen niet meer naar de Goffert.

Inzet
Breinburg probeerde het nog, Sven Braken draaft wekelijks getrouw op, maar daar achter is het vooral goedbedoelde onkunde momenteel. Bogers slaagt er maar niet in om dit team wat peper in de reet te pompen en niemand lijkt bereid om een extra stap te zetten voor zijn medespelers.

Conclusie
Hoe lang kan en mag dit zo nog verder? Vorig seizoen was er nog het excuus dat we een kwalitatief zeer zwakke selectie hadden en verbloemden de resultaten een lange tijd nog de trieste waarheid. Maar zo vroeg in het seizoen met een op papier degelijke selectie nu al zo ontstellend zwak voor de dag komen op het tweede niveau van het vaderlandse voetbal, dat kan gewoon echt niet. Ergens moet iemand binnen NEC toch eens wakker worden en daadkrachtig durven ingrijpen. Anders kunnen we ons al voor de kerstborrel gaan opmaken voor een langduriger verblijf in de Jupiler League. Dit is de club onwaardig. Hier kom je niet voor naar het stadion.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.