De Road to the Final startte op 19 september in Emmen

Bogers voerde drie wijzigingen door in het elftal dat afgelopen vrijdag nog zo teleurstellend gelijk speelde tegen FC Emmen. Delle voor Smits, Heinloth voor Joppen en Kadioglu voor Schuurman. Mogelijk speelden Joppen en Schuurman niet omdat ze net terug zijn van een blessure en Delle is misschien de keeper voor het bekertoernooi. Topclubs met twee goede keepers doen dit wel vaker voor hun tweede man.

Of Bogers nu zijn ideale basis heeft gevonden is dus afwachten, maar we kunnen even hopen dat de bekerwedstrijd tegen FC Emmen de ommekeer inluidde. Na die wedstrijd wonnen we alles.

Dat was natuurlijk te danken aan NEC (inclusief de coach ja) maar ook aan FC Emmen. De trainer van Emmen, Dick Lukkien was zo stom om vooraf te verklaren dat NEC al half op de grond ligt. Zoiets moet een trainer van FC Emmen natuurlijk nooit zeggen over een tegenstander. De slimme Bogers heeft de spelersgroep ongetwijfeld effe extra op scherp gezet met deze uitspraak. Een tweede cadeau werd uitgedeeld door de Emmense centrale verdediger Josimar Lima, die door een slechte terugspeelbal de attente Sven Braken in staat stelde de 1-1 (34′) te maken.

Kort daarvoor was NEC op achterstand gekomen door Bannink (30′) die een mooie pass van ‘onze’ Youri Loen afrondde. Dat was in een fase dat NEC net weer wat beter in de wedstrijd kwam na een fase waarin FC Emmen beter was en het er niet bepaald op leek dat de avond een prettige wending zou nemen.

Dat gebeurde dus wel. Met dank aan FC Emmen, de attente Braken, de goed spelende Kadioglu en, zeker in de tweede helft, ook gewoon een aardig spelend NEC. Die tweede helft was nog niet begonnen of na een door FC Emmen weggewerkte corner brengt Golla de bal laag terug in de zestien waar geboren afmaker Sven Braken op de juiste plek staat en nummertje twee binnentikt (49′). Het wordt nog gekker als na een goede dribbel en pass van Kadioglu, Groeneveld de trekker overhaalt en de 1-3 in de korte hoek knalt (53′).

NEC speelt de wedstrijd daarna goed uit en heeft ook nog de beste kansen, waaronder een knal van Kadioglu op de paal.

De hashtag #bogersout kan vervangen worden door #bogersforpresident, maar nu zijn we aan het overdrijven.

Uitslag
Een terechte 1-3 geeft ons nog een extra bekerrondje maar is hopelijk vooral het begin van iets moois in de competitie. Eerstkomende, zware, test aanstaande maandag tegen Jong PSV.

Toeschouwers
In de JENS Vesting liep het na het knappe gelijkspel uit tegen de titelkandidaat nog niet storm. Van NEC-kant zat er toch weer een aardige pluk in het uitvak, op dinsdagavond, om kwart voor acht, tegen FC Emmen. Het spandoek met de tekst “Bogers out”, dat in het uitvak hing, werd door stewards weggehaald. De stewards zeiden hiertoe opdracht te hebben gekregen van hogerhand. Wie gaf deze opdracht voor een spandoek dat toch ver binnen de grenzen van het betamelijke blijft? Vreemd.

Hoogtepunten
-Sven Braken, wat een spits!
-Ferdi Kadioglu speelde eens een hele wedstrijd en was NIET onzichtbaar.
-Er zit wel degelijk muziek in deze spelersgroep.

Dieptepunten
-Het weghalen van het spandoek ‘Bogers out’.
-Kunstgras is en blijft altijd een dieptepunt.

Scheidsrechter
Allard Lindhout kwam, zag en overwon.

Tactiek
De tactiek van NEC is al weken hetzelfde, maar de uitvoering… Vandaag was dat een stuk beter. Als je druk wil zetten moet je dat met het hele elftal doen, dan werkt het. Vandaag gebeurde dat bij tijd en wijle heel aardig en dan is het snel gebeurd met het leuke positiespel van de tegenstander. Een goed uitgevoerde tactiek en de extra klasse van jongens als Kadioglu, Braken en Groeneveld brengen ons de titel.

Inzet
Goed. Na de snelle 1-1 sloop er zowaar overtuiging in de ploeg. Houd dit vast jongens!

Conclusie
Oké, supporters, wat nu? Het was allemaal zo lekker slecht. Bogers moest er zo snel mogelijk uit, we wisten het zeker. Niemand weet nog wat deze overwinning betekent voor de rest van het seizoen, maar er is weer reden te twijfelen aan de eerder ingenomen standpunten.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.