Waar is het feestje? Hier is het feestje!!!!

Twee goals waren vanmiddag genoeg om ons eventjes alle gezeik rond de club te doen vergeten. Met 2-1 werd deze editie van de Gelderse derby terecht op Nijmeegse naam geschreven. NEC mocht dan wel Santos en Van Eijden missen, de inzet en de strijd waren er niet minder om. In een van de meest aantrekkelijke derbies van het afgelopen decennium trokken wij terecht aan het langste eind.

Uitslag
2-1 dus. Limbombe misleidde op slag van rust zijn directe tegenstander en schoot de bal fraai in, nadat NEC sowieso al de betere kansen had laten aantekenen in de eerste helft. In de tweede helft bracht Dumic ons in de laatste 10 minuten zelfs op een comfortabele 2-0 uit een hoekschop, alvorens de arneppers het in de persoon van Baker nog even spannend maakten met een, toegegeven, fraaie en onhoudbare vrije trap over de muur en in de korte hoek.

Hoogtepunten
Hmmmm, effe denken. Ehm…

WAAR IS HET FEESTJE? HIER IS HET FEESTJE!!!!

Dieptepunten
Geel-zwart op het Goffert gras, brrrr.

Scheids
Makkelie floot in de eerste helft wat pietluttig, maar naarmate de wedstrijd vorderde werden de teugels wat gevierd. Ook fijn dat hij niet affloot voor het licht hinderen van Room door Golla bij de 2-0…

Toeschouwers
Een indrukwekkende minuut stilte voor Cruyff, en dat tijdens een derby. Netjes mensen! En ook weer een lekkere ziege zagge.

Tactiek
Faber had het vandaag eindelijk weer eens logisch op het veld staan. He he. Zo moeilijk is het echt niet, Ernest! Een spits in de spits (Roman), twee verdedigende middenvelders op het middenveld (Breinburg en Bikel) en een solide laatste lijn. Roman was de eerste helft wat zoekende en veroorzaakte in de tweede helft ook nog even een gevaarlijk moment, maar desalniettemin had hij wel een paar aardige acties die de burger moed geven. Zo was er een fraaie omhaal in de zestien die meer had verdiend en een voorzet die een medespeler in de doelmond miste. Wel ietwat knullig hoe hij zich door Van der Werff weg liet zetten nadat hij fraai door Foor de diepte in gestuurd was. Toch nog maar even een uurtje extra het krachthonk in, Mihai! Maar soit, de potentie is er. Limbombe was een ware plaaggeest voor de defensie en zijn goal was absolute top. Foor liet vandaag weer zien waarom hij volgend seizoen enorm gemist gaat worden. Wat een progressie heeft Navarone gemaakt in de afgelopen 18 maanden! En Dumic is een absolute klasbak, wat een aanwinst.

Inzet
Zo hee. En of die er was. Met het mes tussen de tanden, zo willen we het elke week wel zien! Kanjers, stuk voor stuk.

Conclusie
We hadden hier een heel stuk kunnen neerkwakken over Faber, over het NEC bestuur, over het gedoe rond de laatste training, over het balkenshirt, enzovoort. Maar vandaag mag het allemaal even de koelkast in. Dit was gewoon een mooie overwinning door een team wat keihard strijdt voor het rood-zwart-groen in een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Vandaag mogen we feesten. Laat dit een vredespijp momentje zijn. De play-offs zijn nog in zicht! Met zijn allen voor NEC!