NEC pakt punt tegen zwakke tegenstander

We snakken allemaal naar de stijgende lijn. We willen graag zien dat dit team tot aanzienlijk beter voetbal in staat is dan het tot nu toe heeft laten zien. Vandaag was het beter dan tegen Sparta en misschien ook iets beter dan tegen ADO Den Haag.

Tegen een kwalitatief ook zwak Willem II was NEC weliswaar dreigender dan de tegenstander maar waren er weer weinig echte kansen te noteren. Het is bovendien zorgelijk dat in potentie eredivisiewaardige spelers als Golla en Bikel hopeloos uit vorm zijn.

Na PSV stonden er drie hele belangrijke wedstrijden op het programma (Sparta, Willem II en Roda JC). Wedstrijden waarin punten gepakt moesten worden. Twee van die wedstrijden hebben 1 schamel puntje opgeleverd. We zien wel een ligt stijgende lijn maar veel aanknopingspunten voor een rustige tweede seizoenshelft zijn er niet.

Uitslag
Na een slechte openingsfase kwam NEC beter in de wedstrijd en was er sprake van een gelijk opgaande partij. Verdedigend klopt het inmiddels allemaal beter met Fomitschow als linksback en Dyrestam als rechtsback. Het zijn jongens die ook aanvallende hun bijdrage hebben. Vooral Fomitschow kwam een paar keer goed door maar gaf een slechte voorzet of moest constateren dat er niemand ver genoeg mee was opgerukt.

NEC was drie keer dicht bij een doelpunt: voor een handsbal in de ‘zestien’ had de scheids NEC een penalty kunnen geven, Dumic schoot vanaf twintig meter heel hard op de binnenkant van de paal en Taiwo Awoniyi schoot vrijstaand tegen de keeper aan.

Aan het einde van de rit verdiende NEC de overwinning net iets meer dan Willem II.

Toeschouwers
Er waren 10.818 toeschouwers. Daar moet je gezien het gebodene even vrede mee hebben. Verschillende fans vonden het “een lange zit”.

Scheids
Serdar Gözübüyük is gewoon een hele goede scheidsrechter die het spel lekker durft te laten gaan. Hij zat waarschijnlijk mis met die handsbal van Willem II maar daar hebben we in de toekomst de videoscheids voor.

Hoogtepunten
De knal van Dumić op de paal was schitterend. Eigenlijk zijn dit soort schoten het mooist als ze op de paal uiteenspatten. Dat de zestienjarige Ferdi Kadioglu weer even meespeelde was ook goed om te zien. Er zit wel schwung in die jongen.

Dieptepunten
Het spelpeil in zo’n Eredivisiewedstrijd baart toch wel zorgen. We hebben wel gekeken naar twee van de achttien beste clubteams van Nederland! Golla en Bikel speelden allebei niet goed maar Bikel maakt het wel erg bond. Het aantal keer dat hem op eigen helft de bal simpel van de voeten gelopen werd was niet meer op de vingers van één hand te tellen.

Tactiek
Vier-drie-drie lijkt ‘m nu wel te worden. Tegelijkertijd, spelen met drie controlerende middenvelders zorgt natuurlijk voor problemen in de aanvoer. Mauk is hiervoor (nog) niet goed genoeg en Kadioglu is zestien. Hyballa liet Quincy buiten de ploeg wat misschien leidde tot iets meer samenspel in de voorste linie. Erg verfijnd is het allemaal niet, de kansen zullen schaars blijven.

Inzet
Die was in orde. Verdedigers komen op en aanvallers verdedigen mee.

Conclusie
Ook na deze wedstrijd blijft de conclusie dat het een moeilijk jaar wordt. Misschien dat we nu wat vastigheden in het elftal kunnen slijpen en misschien hervinden Golla en Bikel zich. Misschien, misschien, misschien…

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.