DTH Awards 2015-2016: De uitslagen!

Hier zijn ze dan: de officiële uitslagen van de DTH Awards in het seizoen 2015-2016! Jullie draafden gelukkig weer in groten getale op om te stemmen, waarvoor onze welgemeende dank. Jullie betrokkenheid maakt of breekt deze prijzen. Zonder jullie stem is een Award niet meer dan een frivool schaaltje dat leuk dienst kan doen als onderzetter of asbak; met jullie stem transformeert het in een gewild kleinood dat met terechte trots prominent gepresenteerd kan worden op de schoorsteenmantel of in de trofeeënkast.

Helaas viel de hele ambiance rond de uitreiking dit jaar nogal tegen in vergelijking met voorgaande jaren, omdat de opkomst en inbreng van spelers en vooral de technische staf op het SV eindfeest op zijn zachtst gezegd nogal teleurstellend was. Laten we hopen dat het een spijtig en ondoordacht incident is, want anders is dit toch een zorgelijke ontwikkeling. Ronnie, Potje, ja zelfs de Award-genomineerde Wilfried Brookhuis schitterden door afwezigheid. Tja, je hebt statements maken en je hebt trouwe supporters schofferen. Kom op heren, jullie zouden toch beter moeten weten hoe dit werkt. Faber is volgend seizoen weg, dus die interesseert het niet meer of een statement de verkeerde mensen raakt.

Gelukkig zijn er altijd nog jongens als Rens en Leiwa die wel snappen waar het om gaat in de voetballerij. En wat dat aangaat willen we ook nog even huurling Lucas Woudenberg een pluim toesteken; het is sneu voor hem dat we dit seizoen de Gouden Retriever Award (meest supportersvriendelijke speler) hadden laten vallen, want zijn aanwezigheid en bereidwilligheid op het eindfeest mag onze jongens in loondienst toch best aan het denken zetten. Zonde dat hij terugkeert naar Feyenoord, want van dit kaliber en persoonlijkheid willen we er graag nog wel tien. Lucas, het ga je goed!

Maar soit, genoeg geklaagd. Over naar de uitslagen.

De eerste Award was voor het Mooiste Hokkie, ofwel het fraaiste doelpunt van dit seizoen. De winnaar van die Award is inmiddels geen geheim meer, zoals we vorige week al berichtten. In grote meerderheid stemden jullie voor het genomineerde doelpunt van onze topscorer. De fraaie ‘bicycle kick’ van Santos tegen ADO verpulverde werkelijk de concurrentie, zoals je hieronder ook kunt zien. Ruim 82% van de stemmen gingen naar onze Venuzolaanse Duitser, die daarmee de twee doelpunten tegen vitesse ver achter zich liet. Limbombe’s goal tegen PEC wist ook nog enkele puristen te plezieren, maar van echte concurrentie was van meet af aan eigenlijk geen sprake.

[singlepic id=2689 w=450 h= float=none]

[singlepic id=2695 w=450 h= float=none]

Santos is verguld (badaboom-tshhhh!) met zijn Gouden Hokkie trofee.

De tweede Award was de Gouden Kennel voor die supportersgroepen of personen die zichzelf positief profileerden dit seizoen. De balkenshirt groep wist een goede 20% van de stemmen in de wacht te slepen, maar had geduchte concurrentie van de SV die maarliefst ruim een kwart van de stemmen wist te vergaren. Beide groeperingen moesten het dit jaar echter afleggen tegen de HKN, die met hun fantastische activiteiten voor het Amalia Kinderziekenhuis een waardige winnaar zijn van de Gouden Kennel. Gefeliciteerd heren! We hopen van harte dat onze Harde Kern dit soort initiatieven zal blijven ontplooien en dan zien we ze volgend seizoen hopelijk weer terug in deze nominatielijst.

[singlepic id=2691 w=450 h= float=none]

[singlepic id=2697 w=450 h= float=none]

Maickel, Rene Eniesee en Joost ontvangen namens de HKN de Gouden Kennel Award.

Trofee nummer drie was die voor het Beste Baasje. Dit was zonder twijfel de meest zwaarbevochten prijs van allemaal, met een langdurige nek-aan-nek race tussen de drie genomineerden. Toch was het uiteindelijk onze Algemeen Directeur Bart van Ingen die aan het langste eind trok. Voor Bart, die sowieso al blij verrast was met de nominatie na alle commotie rond de club in de afgelopen maanden, was de Award een onverwachte opsteker. Wij zien het als een duidelijk signaal dat de gemiddelde NEC supporter ondanks wat genuil zo nu en dan echt wel verder kijkt dan zijn of haar neus lang is. Hopelijk is deze prijs een steuntje in de rug voor onze directeur om zijn harde werk van de afgelopen jaren voort te zetten. Maar ook een aanleiding om nog even goed de Roestige Drol nominaties na te lezen om te zien wat er allemaal nog verbeterd kan worden bij onze club!

[singlepic id=2687 w=450 h= float=none]

[singlepic id=2696 w=450 h= float=none]

Bart had er flink de pest in na de verloren thuiswedstrijd tegen Roda, maar voor de Beste Baasje Award kan er nog wel even een lachje af.

De vierde nominatieronde was voor de Gouden Puppy Award, maar voor de uitslagen draaien we de volgorde weer even om en nemen we naar goed gebruik eerst de Roestige Drol onder de loep. En die drol stonk dit jaar nadrukkelijk naar zeep. We hadden namelijk de Faber soap, de Santos soap, en de stadion soap. Stuk voor stuk kledderig dampende uitwerpselen die een veelbelovend seizoen halverwege de nek om draaiden. Met ruime meerderheid van stemmen (53%) was het de Faber zeperd die de grootste irritatie opwekte onder de NEC fans. Een onverkwikkelijke affaire waar eigenlijk alleen maar verliezers uit kwamen, onze club voorop. Laten we hopen dat er lessen geleerd worden uit deze recente gebeurtenissen. We vertrouwen erop dat met de aanstelling van Danny Hoekman als ’technisch coördinator’ een goede eerste stap gezet in het opschonen van ons Technische Hart. Succes Danny!

[singlepic id=2688 w=450 h= float=none]

Award nummer vijf is de Kwispel Award, ofwel de ‘Nagenieten’ Award in een nieuw jasje. Het moge geen verrassing zijn dat de gebeurtenis waar de meeste van onze supporters heel blij van werden dit seizoen onze geweldige terugkeer op het hoogste niveau was. Het ging de laatste weken helaas wat minder met de ploeg en dus zagen we op de valreep de play-offs, een plek in het linkerrijtje èn de titel van Nummer Eén van Gelderland aan onze neus voorbij gaan. Maar dat laat niet onverlet dat het seizoen als geheel sportief geslaagd genoemd mag worden. We speelden ons immers al veilig in februari en we zijn een van de meest succesvolle promovendi in de geschiedenis van het Nederlandse betaald voetbal. En laten we wel wezen: als we dit seizoen in omgekeerde volgorde hadden gedaan met een tegenvallende eerste seizoenshelft en een opmars naar plek 10 in de tweede helft, dan had iedereen nu de polonaise gelopen. Laten we hopen dat we het volgende seizoen deze prestatie kunnen evenaren, want dat zal nog een hele klus worden.

[singlepic id=2692 w=450 h= float=none]

Als zesde is hij dan toch eindelijk aan de beurt: de Gouden Puppy Award voor de beste speler onder de 23 jaar. Met een relatief jonge selectie was er dit seizoen een flinke strijd om deze trofee. Grot, Lindholm, Celik, Sleegers en Rayhi maakten in onze ogen te weinig speelminuten om mee te kunnen dingen naar deze prijs. De overige vier kandidaten maakten er echter nog een spannende race van. Wellicht dat de nare blessure van Kane hem op de valreep nog wat sympathiepunten opleverde, want het was uiteindelijk onze Engelse rechtsback die er met de Gouden Puppy vandoor ging. Helaas was Todd er zelf niet meer bij om de prijs in ontvangst te kunnen nemen, maar uiteraard sturen wij hem op naar de onfortuinlijke huurling. Veel beterschap gewenst en alle geluk in je verdere carrière, Todd!

[singlepic id=2693 w=450 h= float=none]

En dan komen we alweer bij de laatste prijs, de Gouden Hond, voor de beste selectiespeler van het seizoen 2015-2016. Waar Navarone Foor in de afgelopen twee seizoenen volgens het ‘In Person’ Man of the Match klassement werd uitverkozen tot beste speler van het seizoen, daar kozen onze lezers het vorig seizoen met overmacht voor Jahanbaksh. Ook dit seizoen delfde Foor het onderspit en moest hij zijn tweede plek delen met Christian Santos (allebei 19%). De grote winnaar van dit jaar en, volgens het merendeel van onze lezers, beste NEC speler van 2015-2016 is namelijk Gregor Breinburg. Wij laten het aan jullie om te bepalen welke prijs een betere afspiegeling geeft van de ‘ware’ keuze van de NEC supporter, maar in ieder geval is Breinburg in onze ogen een meer dan terechte winnaar van de Gouden Hond Award. Breinburg was bijna het gehele seizoen een constante factor op het middenveld en hij is duidelijk gegroeid als speler in het afgelopen jaar. Met het vertrek van Rens is volgend seizoen de aanvoerdersband vacant. Wellicht alsnog een optie voor Gregor…?

[singlepic id=2699 w=450 h= float=none]

[singlepic id=2694 w=450 h= float=none]

Een verraste Breinburg met de Gouden Hond Award. Ja echt, Gregor, hij is voor jou! En meer dan verdiend.

Rest ons om wederom iedereen te bedanken die gestemd heeft op deze Awards. Wij zijn elk jaar weer zeer verheugd met jullie betrokkenheid en jullie weloverwogen stemmen. Niets aan deze uitslagen is getruukt of gemanipuleerd, slechts de nominaties zijn op onze voorspraak. Elke stem telt en elke stem wordt gewaardeerd. Onze welgemeende felicitaties op de valreep ook aan alle genomineerden die helaas niet in de prijzen vielen dit seizoen: wij hopen dat de nominaties zelf duidelijk blijk geven van onze waardering voor het fantastische werk dat jullie gedaan hebben. Hopelijk zien we jullie allemaal ook volgend seizoen weer terug op onze site en zullen er weer aansprekende en verdiende nominaties te vieren zijn. Voor supporters, door supporters!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.