DTH Awards 2015-2016: De Gouden Puppy

De vierde stemronde van de DTH Awards is voor de “Gouden Puppy”

(De meest talentvolle selectiespeler onder de 23 jaar)

 

We hebben besloten om even wat te schuiven met de Awards, dus wie hier de Roestige Drol had verwacht moet nog een paar nachtjes slapen. Vandaag is het namelijk de beurt aan onze jonge honden in de selectie om in het zonnetje gezet te worden. Deze Award is bestemd voor die talentvolle jongeling in onze ploeg die zich dit jaar het meest heeft onderscheiden.

 

De genomineerden zijn:


Janio Bikel
De Heerenveen supporters zijn er ongetwijfeld nog ziek van. Portugees jeugdinternational Janio Bikel (20 jaar) werd in de zomer resoluut door NEC ingelijfd nadat Heerenveen een contract-optie op Bikel niet wilde lichten. De in Guinee-Bissau geboren middenvelder toonde zich in de eerste seizoenshelft meteen een vaste waarde in de ploeg van Faber. Sterker nog, hij was wekelijks een van de uitblinkers. Balvast, technisch vaardig, sterk in de duels en met een goed veldoverzicht. Wat wil je nog meer. In de tweede seizoenshelft kende Janio een kleine terugslag, iets wat niet ongewoon is bij spelers die voor het eerst een seizoen lang in de basis opereren. Inmiddels is hij echter alweer op de goede weg terug. Bikel is bovendien een jongen met karakter, die op relatief jonge leeftijd al meer heeft meegemaakt dan velen van ons in een heel leven. Armoede, het overlijden van zijn ouders, louche makelaars, je zou er een boek over kunnen schrijven. Het heeft Janio gemaakt tot wie hij is: een uiterst gedreven speler die er alles voor over heeft om te slagen in de harde wereld van het profvoetbal. Spelen voor Valencia is zijn ultieme droom. En dat is, zeker ook gezien zijn stormachtige ontwikkeling en de interesse die er nu al voor hem is in binnen- en buitenland, zeker geen utopie.

Anthony Limbombe
Vorig seizoen was Limbombe (21) ook al genomineerd voor de Puppy. Hij moest het toen echter, net als Joshua Smits, afleggen tegen een weergaloze Jahanbakhsh. Dit seizoen mag hij gaan voor een herkansing. Het seizoen begon voor Anthony een beetje met een valse start, nadat er vanwege interesse vanuit Leeds volgens Faber onvoldoende focus was bij de vleugelspits en Limbombe enkele wedstrijden uit de selectie gelaten werd. Gelukkig waaide dat akkefietje snel over en kon Limbombe zich weer vol richten op NEC. En dat deed hij dan ook met verve. Met zeven goals en zes assists tot dusverre dit seizoen is Limbombe van onschatbare waarde voor onze ploeg. Zelfs als het een wedstrijd lang niet lukt, kan Limbombe vanuit het niks toch opeens het duel doen kantelen met een fraaie actie of een schitterende knal van afstand. Niet voor niks verdiende hij al twee nominaties voor het Mooiste Hokkie, voor zijn doelpunten tegen PEC Zwolle en vitesse. Voor die laatste goal alleen al is deze nominatie dubbel en dwars verdiend. Het lijkt onwaarschijnlijk dat we hem volgend seizoen nog terug zien in het rood-groen-zwart, kijkend naar de grote interesse van ploegen als Lille, Auxerre en ook Ajax voor de rappe Belg.

Lucas Woudenberg
Toen Woudenberg (21) deze zomer als huurling over kwam van Feyenoord, was de verwachting bij velen dat hij zou gaan dienen als backup voor Bart Buysse en Jeffrey Leiwakabessy. Niets bleek echter minder waar. Na een korte invalbeurt tegen Willem II kwam de ‘Witte Keniaan’ medio september in de basis tegen Roda JC. Die basisplek zou hij ook niet meer afstaan. Verdedigend zeer solide, is het vooral in aanvallend opzicht waar Woudenberg zijn meerwaarde toont. Veelvuldig stoomt de linksback mee op aan de zijlijn en met zijn techniek en goede voorzet sticht hij daarmee regelmatig groot gevaar. Hij heeft dan ook twee assists op zijn naam staan en scoorde zelfs een fraaie goal tegen AZ in een mistig Alkmaar. Net als Bikel kende Lucas in de tweede seizoenshelft een kleine terugslag, maar hij wist desalnietemin zijn basisplaats te behouden. Helaas voor ons heeft Feyenoord inmiddels te kennen gegeven dat ze Woudenberg willen terughalen bij de selectie voor volgend seizoen. Mocht Feyenoord om de een of andere bizarre reden alsnog besluiten om te gaan voor een andere optie op linksback, dan is het zaak voor NEC om alles op alles te zetten om Woudenberg in Nijmegen te houden. Lucas is namelijk een topper in spé.

Todd Kane
Een klein drama speelde zich vorige week af op het ku(ns)tgrasveld van PEC Zwolle: in de eindfase van een toch al belabberde wedstrijd scheurde Todd Kane de voorste kruisband van zijn linkerknie af. Het betekende een zeer triest en vroegtijdig einde van een fantastisch seizoen bij NEC voor de Engelse huurling. Op voorhand was zijn overkomst naar Nijmegen een nogal discutabele, want gaan niet alle Chel$ki talenten standaard naar de Engelse satellietclub aan de overzijde van de Waal? Het bleek echter al snel dat we met de 22-jarige rechtsback een pareltje in huis hadden gehaald. Arnep’s verlies was onze winst. Todd Kane was een echte Engelse back: snel, fel en met veel drive naar voren. Een heuse karakterjongen die de duels niet schuwde. En daar houden wij heel erg van in Nijmegen. De Nederlandse competitie is ongetwijfeld een goede leerschool geweest voor Todd, die zijn speelstijl gedurende de competitie heeft moeten aanpassen. Zoals hij zelf al eens beduusd opmerkte: “Voetbal is een contactsport. Maar hier mag je niet tackelen. In dat opzicht gaat een wereld voor mij open. Hier vallen ze zo om, gillen ze en krijgen ze een vrije trap mee. Dat is onbestaanbaar in Engeland.” Mocht het in Engeland onverhoopt niet lukken, gewoon terughalen naar Nijmegen die jongen!

 

Je kunt hieronder je stem uitbrengen op een van deze vier spelers.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.