De week van… Wang OUT, Ron de Groot IN!

Het was me het weekje wel weer bij de club. Spelers die uit de wedstrijdselectie worden gehouden, een speler die zelfs verwijderd is uit de selectie, gescheld en geruzie op de training, angstige stilte uit Zeist wat betreft de situatie rondom categorie 1, een nederlaag tegen Heracles en tot overmaat van ramp vind Ritzmaier de selectie van Go ahead zelfs beter dan die van NEC.

Maar gelukkig hebben we als baken van optimisme nog altijd de officiële site van NEC. Daar lezen we op een berichtje over het verwijderen uit de selectie van Quincy en een kort verslag van de wedstrijd tegen Heracles na, niets van deze ellende. We lezen nieuws over de fantastische opbrengst voor de roparun, het hartverwarmende bezoek van de club aan het Amalia kinderziekenhuis, een leuke fotoreportage van de mascottes van NEC en Twente, een verlenging van een sponsorcontract, een mooie quote van de trainer over de 12e man, een schitterende actie in samenwerking met de hoofdsponsor, de ongeslagen status van jong NEC en een speelgoedwinkel in malden heeft ervoor gezorgd dat er een top fifa 17 toernooi is geweest in de Goffert. En dan laat ik nog even de actie dat je 1 minuut gratis winkelen kunt winnen bij de Coop nog even buiten beschouwing. Kijk dat hebben we nodig net voor kerst. Een stukje feel good!

Sommigen verwachten nu misschien een venijnige sneer, maar daarmee doe ik een aantal van de bovenstaande gebeurtenissen tekort. Zeker het bezoek aan het ziekenhuis en de sympathieke actie van energie flex verdienen dat niet. Maar toch, ik heb het al eens eerder geschreven, ik verbaas me soms wel over de manier van communiceren van de club. Futiliteiten krijgen een plek in de communicatie, maar essentiële zaken, zoals de informatie omtrent de categorie indeling (Laat op z’n minst even weten, wanneer we nieuws kunnen verwachten) en de samenstelling van onze technische staf daar wordt niets over gecommuniceerd. Om nog maar te zwijgen over slecht nieuws, dat moeten we maar uit de lokale media halen.

Neem nu even dat punt over de technische staf. Er dook deze week een schimmige video op van de training. We zagen een boze Hyballa weglopen die iets riep over voetballen en een eveneens boze Quincy Owusu die riep dat hij geen klein kind was. En toen zagen we opeens een man in beeld. Hij riep “Hou je bek” tegen Quincy. Wie was dat? Een boze supporter? Nee, hij had toch echt een trainingspak aan. En dan blijkt het dus te gaan om Remco ten Hoopen. Een voormalig jeugdtrainer die al enige tijd de tegenstanders van NEC bekijkt voor de club. Die zit nu dus blijkbaar tot het einde van dit kalenderjaar bij de club in de technische staf. Tussen alle sponsor items en fifa toernooitjes door heb ik daar niets van kunnen lezen op de site van NEC. Lijkt mij toch echt iets wat je als club communiceert, toch? Geen idee wat de kwaliteiten zijn van Ten Hoopen, maar het is toch op z’n minst vreemd dat iemand zonder de vereiste papieren en ervaring wel op het veld staat bij de A-selectie en een Ron de Groot die wel de juiste papieren en ervaring heeft, niet. Ik snap dat een trainer graag werkt met mensen waar hij goed mee kan werken, maar het lijkt mij dat je als club toch ook wel wat te zeggen hebt.

Over dat “hou je bek” maak ik mij niet zo druk. Natuurlijk hij had beter kunnen zeggen: “Quincy ik denk dat het raadzamer is om nu even te zwijgen” maar in zo’n mannenwereldje en met wat emotie van het moment snap ik dat het er net wat minder geslepen uit komt. Aan de andere kant kun je je wel afvragen of het logisch is dat juist hij Quincy aanspreekt. Een Brands of Brookhuis zou logischer zijn geweest. Hadden we Ron daar nog maar lopen. Die had zijn Nimweegse vocabulaires niet eens nodig gehad. Nee, die had Quincy even aangekeken, twee handjes soepeltjes op en neer bewogen en het was klaar geweest.

Tja… Quincy. Ik verbaas me net als iedereen dat hij zo weinig speelt, maar als je te laat komt bij de wedstrijdbespreking en in plaats van keihard te knokken voor je plek in de basis al dan niet uit frustratie de confrontatie met de trainer opzoekt, dan moet je toch echt even in de spiegel kijken. Aan spelers die niet willen en vooral aan zichzelf denken hebben we geen moer. En misschien moet Hyballa ook eens kritisch naar zijn handelen kijken, want je kunt immers niet door blijven gaan met uit de selectie zetten. Er moeten er toch echt 11 spelen.

Het gaat altijd om het belang van de club, dat moet iedereen maar eens gaan beseffen. Straks staat er weer een cruciale ontmoeting op het programma en dan kunnen we geen gezeik gebruiken, maar strijd, passie en punten! En dat moet kunnen tegen ADO. Ik hoop echt dat Danny Hoekman goed kijkt naar ADO, want dat gedweep met die investeerders uit het midden Oosten is allemaal leuk en aardig, maar het moet niet gaan zoals met die Chinezen in Den Haag. Ik heb niets met Den Haag, maar die Wang out spandoekjes kan ik goed begrijpen. En gezien vanuit het nogal roemruchte verleden van de club vind ik het opvallend dat het daar tot nog toe bij gebleven is. Morgen winnen en er is weer wat lucht. Dan smaakt zo’n biefstukje uit het pannetje van het gourmetstel tijdens de kerstdagen toch net wat lekkerder. HUP NEC!!

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.