De week van…nog even De Derby

Nog even terugkomend op De Derby: Die Leeft! En hoe. Het was een zinderende middag waar supporters en spelers van genoten hebben, zeker ook aan Arnhemse kant. Dat De Derby in Arnhem minder leeft dan in Nijmegen is verleden tijd en dat is goed nieuws. Jammer natuurlijk van de zwarte rand die door het gedrag van sommigen rond de wedstrijd werd getekend. Het is om moedeloos van te worden. NEC gaat proberen de daders te straffen, we krijgen een boete van de KNVB en dan is het wachten op het volgende incident.

Zoals vaker in De Derby werd de wedstrijd gemaakt door de entourage, het voetbal stelde niet veel voor. De NEC-aanvallen verzopen weer in een opeenstapeling van onkunde. Heel wat supporters hebben er met ongeloof naar zitten kijken. Maar eerlijk is eerlijk, ondanks dat je het gevoel had dat alle pogingen om een doelpunt te maken tot mislukken gedoemd waren, gaven trainer en spelers niet op. En voilá, dan valt ie nog ook. Vitesse teleurgesteld naar huis, eind goed al goed.

Dan was er nog Navarone Foor. Voor de types die verantwoordelijk zijn voor smakeloze verwensingen aan zijn adres schetste onze kleine overloper nog een aardig toekomstperspectief. Foor noemt zich een gelovige jongen en gaat ervan uit dat zijn god voor een gepaste straf zal zorgen. Nav is er ongetwijfeld heel tevreden mee dat het najagen van materieel gewin zijn plekje in de hemel niet in gevaar brengt. Handig hoor.

Heel opmerkelijk zijn de berichten dat Danny Hoekman voor een terugkeer staat. Eerder nog volledig afgeserveerd omdat er met de man niet te werken viel, zou hij na een aantal goede gesprekken met Van Ingen voor een terugkeer staan. Je vraagt je af hoe dit moet werken omdat er ook op het persoonlijke vlak nogal wat wrijving was.

Ja, na de breuk met Hoekman en Futuralis moet NEC snel weer invulling geven aan het technisch beleid want over een paar maanden gaat het winterse transferwindow al weer open. Maar NEC heeft ook heel veel behoefte aan een stabiele invulling waar de club de komende jaren mee vooruit kan. Haast is dus geboden maar er moeten geen overhaaste beslissingen worden genomen. Ik vind dat er vooral een ingetogen professional op deze positie moet komen. Aan een klungel met clubliefde hebben we niks.

En dan staat de wedstrijd tegen FC Utrecht al weer voor de deur. Omdat Hyballa na Sparta-uit nog steeds gelooft in het nut van trainen achter gesloten deuren, is er reden het duel met angst en beven tegemoet te zien. Hyballa gelooft óók heel erg in het belang van een sterke teamgeest. Dat is helemaal terecht, we weten allemaal dat dit een extra kracht is van Duitse teams die we goed kunnen gebruiken. Ik vind het echter minder verstandig dat Hyballa steeds benadrukt dat we de teamgeest nodig hebben om het gebrek aan kwaliteit te compenseren. Dit mag zo zijn, maar is het handig je spelers steeds voor te houden dat ze niet kunnen voetballen?

HUP NEC!

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.