De week van… de sfeer

Snel countervoetbal, strijd en passie op het veld en veel beleving op de tribune met als ultieme beloning 3 punten. Nee, over de wedstrijd tegen Heerenveen viel weinig te klagen. Tenzij je liefhebber bent van aanvallend tikkie takkie voetbal met veel druk naar voren. Dan is dit type 4-3-3 systeem een tegenvaller. Van mij hoeft dat niet. Iedere week zo’n wedstrijd als tegen Heerenveen en ik ben een tevreden man. De sfeer in de Goffert is in geen tijden zo goed geweest en als dat zo blijft mag Hyballa van mij iedere week de vuist op het clublogo slaan en als een dorpsidioot de Goffert gek maken.

Zo goed als de sfeer op de tribune en op het veld is, zo slecht is de sfeer bij de beleidsmakers als we de VI moeten geloven. Gedonder in de Goffert was de titel van het stuk. Futuralis en Hoekman werken langs elkaar heen, Hoekman ziet niets in de potentiele spelers van Futuralis voor NEC en de aankopen van Hoekman worden door Futuralis op hun beurt afgedaan als een soort paniekaankopen. Dat klinkt allemaal niet goed. Het statement van NEC m.b.t. de afhandeling van de transfer van Mayi was duidelijk: Als club doe je zaken met de zaakwaarnemer en de speler, niet met een tipgever. Echter, de opmerkingen van Hoekman in het stuk in de VI over de afhandeling van de transfer van Mayi laten tussen de regels door wel weer zien dat het met de afstemming tussen hem en Futuralis weer niet soepel heeft gelopen.

Als je het zo bekijkt is het een godswonder dat er toch nog spelers gekomen zijn. Vandaag kwam daar nog Awoniyi bij. Zoals zo vaak de laatste tijd kan niemand vooraf een mening geven over deze aankoop. Ook nu weer een (letterlijk) grote onbekende speler uit een ver oord met een hoopgevend CV. We laten ons maar weer positief verrassen.

Dat deden we deze week ook toen we hoorden dat Jasper Cillissen naar FC Barcelona zou gaan. Jasper, één van ons, die het toch zo maar schopt tot de grootste club ter wereld. Om van die 1.585.675,35 euro* die bij NEC in de la komt nog maar te zwijgen. We drinken er nog maar 1 op, of met dit warme weer twee of drie. Zondag tegen AZ. Opnieuw een test om te zien waar Hyballa en zijn mannen nu precies staan. Staan we weer met beide benen op de grond of trakteren we Ali en Rens (met z’n masker) op een “demasqué”?

Bleum

*ruwe schatting

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.