De week van…De Kruijff

In de competitieloze week hebben ze bij NEC niet stilgezeten. Op tijd, nog ruim voor een mogelijk cruciale wintertransferperiode, heeft NEC een nieuwe technisch manager aangesteld. Met Edwin de Kruijff is de, in ieder geval door mij gewenste, ingetogen professional zonder kapsones binnengehaald. Vooralsnog alleen voor dit seizoen, maar als de samenwerking bevalt zal hij ongetwijfeld langer blijven. Het zal toch wat zijn zeg, als De Kruijff, na jaren van onrust rond het technisch beleid, een paar seizoenen blijft zitten. Het laatste seizoen van Carlos Aalbers meegerekend, omspant die onrust een periode van maar liefst vier seizoenen.

Het gevaar dat er nieuwe conflicten ontstaan is echter levensgroot. Ik neem aan dat een andere oplossing echt niet mogelijk was, maar dat Danny Hoekman Bart van Ingen gaat adviseren op voetbaltechnisch gebied is natuurlijk vragen om problemen. Mailt Van Ingen de notulen van zijn tweewekelijkse gesprekken met Hoekman naar De Kruijff, die hier uiteraard met smart op zit te wachten? Mwah, ik denk het niet. De Kruijff klikt op het prullenbakje en gaat over tot de orde van de dag. Van Ingen wil dat “we” de hele kwestie nu achter ons laten, maar of dat gaat lukken zal toch echt worden bepaald door de manier waarop de betrokkenen met de gekozen constructie om weten te gaan. Gezien het verleden moet je het ergste vrezen.

Toch zit er nog een interessant en mogelijk positief aspect aan het adviseurschap van Danny Hoekman. Hij zal zich “desgevraagd” ook gaan bezig houden met strategische samenwerkingen in binnen- en buitenland. Het gaat hier waarschijnlijk vooral om het gebruiken van Hoekman’s contacten bij Manchester City en in het Midden-Oosten. Hoekman werkte als (assistent)trainer in Abu Dhabi, Qatar en Saoedi-Arabië. Voetbal International meldde al eens dat Hoekman bezig was met partijen die in de club en/of het te verbouwen stadion willen investeren. Het zoeken naar buitenlandse investeerders is interessant maar natuurlijk ook bedreigend. Niemand zit er op te wachten dat het lot van onze club in handen komt te liggen van vage types op zoek naar een hobby. Het is paradoxaal, terwijl Hoekman op een zijspoor is gezet, zou hij door dit onderdeel van zijn adviseurschap toch een grote rol kunnen spelen in de toekomst van NEC. Misschien wel groter dan zijn opvolger De Kruijff. Het is iets om in de gaten te houden.

Over het stadion gesproken. NEC komt nog dit jaar met een nieuw bod, meldde De Gelderlander op 31 oktober.  Ter herinnering: het laatste bod was 7,6 miljoen en de gemeente vraagt 8,2 miljoen. Een ander bericht luidde: “Nijmegen blijft worstelen met huurcontract Goffertstadion”. Het gaat over de drie seizoenen huur die NEC volgens de afspraken van 2003 in een garantiefonds had moeten stoppen. Iedereen, zeker ook de gemeente, weet dat dit nooit gaat gebeuren waardoor een serieus risico op betalingsproblemen (degradatie!) blijft bestaan. Het onderstreept maar weer eens hoe geweldig het voor alle partijen zou zijn als het stadion aan NEC verkocht wordt. Clubjes als PEC Zwolle en Go Ahead Eagles vliegen ons links en rechts voorbij dus DOE HET!

Gelukkig gaan we dit weekend weer voetballen. We hebben het Feyenoord lastig gemaakt dus we kunnen het Ajax ook lastig maken. De laatste twee uitwedstrijden tegen Ajax eindigden in 2-2, dus hoezo kansloos. Hup NEC!

Wichard

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.