NEC blijft thuis ongeslagen

Met het kampioenschap op zak is het zoeken naar andere motivaties om de boel interessant te houden. De magische 100-punten grens is nog steeds in zicht, de 100 doelpunten ook. Daarvoor moeten we gemiddeld twee keer per wedstrijd blijven scoren. Daarnaast kan NEC de eerste ploeg worden die alle vier de periodes wint. Tenslotte is er nog de ongeslagen status in eigen huis. Die moest vandaag verdedigd worden tegen De Graafschap. En dat lukte redelijk eenvoudig ondanks de afwezigheid van Jahanbakhsh, al was de wedstrijd weinig hoogstaand.

Uitslag
Het werd deze middag 2-0. De Graafschap was, afgezien van een korte periode in de eerste helft, redelijk onmachtig. NEC leek het allemaal wel prima te vinden en deed het kalmpjes aan. De 1-0 van Ars was voornamelijk de verdienste van Leiwakabessy die na een goed half uur met een fraaie bal Limbombe wist te vinden, die vervolgens onze spits vond voor diens 25e doelpunt van dit seizoen. Limbombe zelf tekende de 2-0 aan in de tweede helft.

Toeschouwers
Grotendeels verborgen achter een mooi doek van Legio Noviomagum. De meegereisde Graafschap fans geloofden het schijnbaar wel en sprongen gezellig mee op onze “Wie niet springt…”.

Hoogtepunten
Ars pakt weer een goal mee en heeft zijn persoonlijke target van dertig goals nog steeds in zicht.

Dieptepunten
Er viel vandaag weinig te beleven in de Goffert. Het is echt wachten op het eind van het seizoen en zoeken naar motivatie.

Scheidsrechter
Manschot toonde twee keer geel aan een Graafschap speler. Voor NEC hield hij de kaarten op zak. Geen klachten dus.

Tactiek
Vanwege de afwezigheid van Jahanbakhsh begon Foor weer eens op rechts. Op die positie komt hij helaas toch beduidend minder uit de verf dan in zijn rol als controlerende middenvelder de afgelopen weken. Ook blijft het jammer dat met het kampioenschap op zak en met het oog op volgend seizoen onze eigen talenten niet eens wat vaker speelminuten krijgen. Jongens als Disveld, Elders en Celik zitten toch niet voor niks bij de selectie.

Conclusie
Zowel spelers als supporters lijken al met het hoofd bij het volgende seizoen te zitten. Maar ja, als je zelfs op de automatische piloot nog steeds je wedstrijden blijft winnen dan valt daar ook weinig op af te dingen. NEC is duidelijk een maatje te groot voor het servet. Laten we hopen dat we niet te klein voor het tafellaken blijken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.