DTH Awards 2014-2015: Het Mooiste Hokkie

De tweede stemronde van de DTH Awards is voor “Het Mooiste Hokkie”

(De speler met het fraaiste doelpunt van dit seizoen)

 
Normaliter maken wij een voorselectie van drie kandidaten waarop gestemd kan worden. Dit seizoen werden er echter zo veel doelpunten gescoord, dat het bijna onmogelijk was om drie goals te selecteren zonder dat er discussie zou losbarsten over onze keuzes. Vandaar dat we er voor hebben gekozen om bij hoge uitzondering maar liefst vijf doelpunten de revue te laten passeren voor jullie stem.

  

De genomineerden zijn:


  
Christian Santos, NEC-Den Bosch (2-0)
Santos is zonder twijfel een van de revelaties van dit seizoen. Voordat hij kwam kende eigenlijk niemand hem, nu speelt hij al voor het nationale team van Venezuela. Santos heeft dit seizoen al heel wat doelpunten gescoord, waaronder enkele zeer belangrijke goals. De mooiste volgens ons was echter zijn inglijdende volley tegen Den Bosch. Hij stond pas net twee minuten in het veld toen hij goed anticipeerde op een indraaiende bal van rechts. Al glijdend volleerde hij de bal hard en diagonaal over de keeper in het dak van het Bosche doel. Een schitterende goal die hij in onze ogen sindsdien niet meer overtroffen heeft.

Alireeza Jahanbakhsh, NEC-Helmond Sport (3-1)
Uiteraard kan Alireeza ook in deze categorie niet ontbreken. Sterker nog, hij staat er zelfs twee keer in. Niet zo verwonderlijk ook, want Ali is natuurlijk met afstand de meest verfijnde speler die we momenteel in een NEC shirt hebben rondlopen. En dit doelpunt was er dan ook eentje om van te smullen: zijn inmiddels befaamde ‘bicycle kick’ thuis tegen Helmond Sport. Gravenbeek draait de bal in de zestien na goed voorbereidend werk van Rens van Eijden. Ali staat op dat moment met zijn rug naar de goal en bedenkt zich geen moment. Met een perfecte vallende omhaal verdwijnt het leer in de verre hoek, nagekeken door een verblufte keeper en Sjoerd Ars. Zo zie je ze niet vaak, in de Goffert of waar dan ook.

Sjoerd Ars, Helmond Sport-NEC (1-3)
Natuurlijk mag ook onze huidige topscorer niet ontbreken in deze categorie. Hoewel het krediet voor deze goal gaat naar Ars, is de nominatie eigenlijk voor de gehele aanval. Die was immers om van te smullen. Maar liefst zeven combinaties lagen ten grondslag aan het uiteindelijke doelpunt, een fraaie serie van een-tweetjes tussen Foor, Jahanbakhsh en Ars die de Helmond defensie volledig aan flarden scheurde. Je kunt het doelpunt terug zien via dit linkje, vanaf 2:25.

Alireeza Jahanbakhsh, Almere City-NEC (0-1)
De eerder aangekondigde nummer twee van Alireeza. Deze goal is er eentje waar ze in Engeland de term ‘holy shit’ voor hebben uitgevonden. Vanuit een corner schopt Ali met de hak de bal via de onderkant van de lat in het net. Echt zo eentje die je moet zien om het te geloven. Gelukkig kan dat dan ook hier, op 1:47.

Sjoerd Ars, NEC-Fortuna Sittard (2-0)
Net als Jahanbakhsh, maakt ook Sjoerd Ars twee keer zijn opwachting in onze lijst. Al mag Alireeza, net als bij de eerdere nominatie van Ars, zich stiekem ook een beetje op de borst kloppen. Beide assists kwamen namelijk van zijn voet. De assist voor deze goal was een schitterend geplaatste bal na een rush over de rechterflank. Ars springt precies op het juiste moment en kopt de bal met een schitterende lange boog pasklaar in de kruising (vanaf 2:10).
  

Je kunt hieronder je stem uitbrengen op een van deze vijf doelpunten.
  

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan