Inzet: goed. Resultaat: goed.

Uitslag
Na de zeperd tegen FC Eindhoven was het even spannend of we de draad van voor de winterstop weer op konden pakken. Nou, adem maar opgelucht uit: het is gelukt. RKC Waalwijk werd met 0-2 verslagen.

Ruud Brood had de ploeg goed voorbereid, er zat vanaf de eerste seconde lekker veel pit in. Dat Conboy en Santos (verrassend snel hersteld van een vervelende blessure) weer meededen hielp natuurlijk ook. Appiah, die ook op de weg terug is, bleef nog aan de kant, terwijl Paco van Moorsel voor het eerst in maanden weer speelminuten in het eerste maakte.

Aanwinst Waalkens kreeg meteen een basisplaats, als linksbuiten speelde hij een kleurloze wedstrijd. Hij werd na een uur vervangen door Joosten, die na zijn debuut van vorige week dus weer speelminuten kreeg. Limbombe speelde een uur als rechtsbuiten en deed dat heel goed. Na het inbrengen van Joosten ging hij weer naar links en was hij onzichtbaar, opvallend. Voor Navarone Foor was geen plaats meer, hij viel zelfs niet in.

NEC begint dus sterk en mist al in de tweede minuut een grote kans (scrimmage), in de negende minuut nog één (Ars) en in de dertiende minuut nog één (Santos).

In de 30e minuut is het wel raak, na weer goed voorwerk van Limbombe en knullig verdedigen van RKC, rondt Santos beheerst af.

RKC wordt intussen nauwelijks gevaarlijk en in de 41e minuut maakt Ars de 0-2. Of de bal helemaal over de lijn was, kon aan de hand van de TV beelden niet worden vastgesteld. De grensrechter vond in ieder geval van wel.

In de tweede helft ging NEC in eerste instantie op dezelfde voet door, maar verzuimde de 0-3 te maken. RKC drong daarna meer aan. NEC had heel wat kansrijke “omschakelmomenten” maar speelde die niet goed uit. Het bleef daardoor link en in de 62e minuut lag de aansluitingstreffer er dan ook bijna in. Esajas miste, gehinderd door Ars, namens RKC een megakans.

Nadat Ars en Van Moorsel allebei nog alleen voor keeper Van Dijk hadden gefaald, floot scheidsrechter Braamhaar af en waren de punten binnen.

Toeschouwers
Er waren 2750 toeschouwers in het Mandemakers Stadion waaronder een trotse 390 NEC’ers in het uitvak.

Hoogtepunten
-In de eerste plaats natuurlijk het wilskrachtige herstel van NEC.
-De zeer gedreven spelende Limbombe, die als rechtsbuiten één van zijn beste wedstrijden van het seizoen speelde.
-Santos, die zijn 11e goal scoorde. De meesten gemaakt als aanvallende middenvelder. Wat een rendement!
-Gravenbeek, vaak bekritiseerd, speelde, niet voor het eerst, een degelijke partij. Hij vult de rechtsbackpositie gewoon prima in.
-Ook Conboy kan in de eregalerij van deze wedstrijd niet ontbreken. Hij vindt zichzelf een linksback maar wordt als centrale verdediger steeds beter.

Dieptepunten
-De tweede helft was wat saai en er had veel meer gescoord moeten worden, maar verder, het was goed zo.

Scheidsrechter
Braamhaar floot een prima partij. Hij liet stevige duels toe, waardoor het spel lekker doorliep. Fluiten eredivisie scheidsrechters hun beste wedstrijden in de Jupiler League?

Inzet
Op het spel was nog genoeg aan te merken maar de inzet was er weer.

Tactiek
Met Santos weer als aanvallende middenvelder en Conboy terug in de verdediging was de overtuiging terug. Brood zette de ploeg dit keer wel goed neer. NEC liet bij vlagen mooi aanvalsspel zien en creëerde veel kansen.