In de naam van het balkenlogo, het balkenshirt en de heilige Goffert…

Gisteren verklaarden de mannen van NEC 50+ het balkenshirt tijdens een officiële presentatie heilig. De wijze woorden van de legendarische Danny Hoekman werden vereeuwigd door Omroep Gelderland en zijn hier terug te kijken. Natuurlijk valt er heel weinig aan toe te voegen, behalve dan misschien dat wij ook graag het bijbehorende logo in ere hersteld zien worden. En nee, we stoppen nooit met die lobby.

Verder vonden we onderstaande korte column op het reisblog van een van onze correspondenten ien de vrimde- prima passen bij het uitstekende werk van onze seniore collega´s:

Het balkenshirt ien de vrimde
Op weg naar het grootste stadspark van Buenos Aires rende ik door de Argentijnse straten, toen ik plotseling moest stoppen omdat een groep schoolkinderen de weg versperde. Ik probeerde me een weg te banen langs de opgeschoten jeugd toen ik achter mij een bekende kreet hoorde: ´Nek Nimega!´ Verbaasd draaide ik me om. Al jaren woon ik in het buitenland, maar wanneer ik ga sporten trek ik één van mijn zes meegebrachte NEC-shirts aan. Die tricots vormen niet alleen een tastbare herinnering aan de plek waar ik ben grootgebracht of een teken van trots, maar houden mijn band met de mooiste stad ter wereld in leven terwijl ik aan de andere kant van de oceaan en in een andere taal de eer van club en stad hoog houd.  De goedlachse Zuid-Amerikaan had nota bene het legendarische balkenshirt met nummer 12 op de rug herkend, het shirt dat ooit aan Aleh Poutsilah Oleg Poutilo toebehoorde en waar ik na jaren van sportieve hoogte en dieptepunten nog fier mee rondloop. ´Nek? Dat betekent cuello in het Spaans en die zit onder je hoofd. Eniesee bedoel je, Eniesee Nimega´, en ik kuste het balkenlogo terwijl ik de Argentijntjes glimlachend achterliet.

DSCF4132
foto: https://iendevrimde.wordpress.com

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.