DTH Awards 2014-2015: Het Gouden Asiel

De laatste stemronde van de DTH Awards is voor het “Gouden Asiel”
(De award voor de meest gastvrije tegenstander)

Voor de oplettenden onder jullie, we hebben op de valreep vanwege praktische overwegingen de volgorde van de Awards een beetje omgegooid. Vandaar dat dit jaar de prijs voor de meest gastvrije tegenstander onze Award reeks afsluit. Geen mosterd na de maaltijd echter, want na een afwezigheid van twee jaar zijn we zeer verheugd dat de uitsupporter eindelijk weer eens wat te genieten heeft gehad. In een tijd waarin zorgelijkerwijs de combi’s zelfs op Jupiler League niveau gemeengoed beginnen te worden, zijn er gelukkig nog steeds een paar clubs te vinden die het wél snappen en die alle supporters, zowel lokale als bezoekende, een gezellige dag willen bezorgen. Want daar draait het toch uiteindelijk allemaal om, ongeacht wat sponsors en sportkanalen en gemeentes denken. Voetbal is voor ons, de supporters, en zonder ons is er geen voetbal. Daarom dus een dikke pluim aan onderstaande clubs.

De genomineerden zijn:


FC Volendam
Zo hoort het dus: gewoon lekker in de auto naar een uitwedstrijd. Als je van tevoren bovendien nog even de stad (nou ja, dorp) in wilde, dan was dat ook geen probleem. Goed voor de lokale horeca, toch? In Volendam snappen ze het tenminste. En dus werd er op de dijk en in café Motje gezellig en ongestoord voorbeschouwd op de wedstrijd. De stemming zat er dan ook prima in. Geen problemen, geen gedoe. Zo zou het toch overal moeten kunnen?

FC Emmen
Net als bij Volendam, mochten wij naar Emmen ook met de auto. Het is toch eigenlijk van de zotte dat we dit moeten vermelden als pluspunt. Welkom in het leven van de moderne voetbalsupporter. Geen massale cordons ME bij aankomst, nee, gewoon parkeren naast het uitvak en gaan met die banaan. Het gaat er bij FC Emmen allemaal heel gemoedelijk aan toe. Bovendien is het uitvak zelf ook prima te doen, met een goed zicht op het veld. We zullen niet veel dingen missen volgend seizoen, maar dit zijn de uitzonderingen die de Juup soms stiekem toch de moeite waard maken.

Achilles ’29
Sinds NEC en Quick niet meer op hetzelfde niveau uitkomen hebben we eigenlijk geen echte derby’s meer gehad. Tuurlijk, de strijd met de noorderburen wordt doorgaans aangemerkt als derby, maar een streekderby is toch niet hetzelfde als een stadsderby. Technisch gezien is een wedstrijd tegen Achilles ’29 natuurlijk ook geen stadsderby, maar het is toch wel een beetje het dichtst dat we bij een heuze stadsderby zijn geweest in decennia. Dat op zichzelf is natuurlijk al mooi, maar helemaal mooi wordt het als je die derby gewoon lekker op de fiets kunt bezoeken. Het is ons eigenlijk een raadsel dat de kranten er niet bomvol mee stonden, maar natuurlijk zijn positieve berichten over voetbalsupporters lang niet zo interessant als negatieve. En dus bleef het vooral een lokale aangelegenheid dat tientallen supporters, frank en vrij, zonder enige restrictie of repressie, op de fiets een wedstrijd konden bezoeken. Ter plaatse lekker de fiets parkeren, slotje erop, en vervolgens ongestoord tussen de supporters van de tegenpartij (!) langs de lijn genieten van onze ploeg. Zonder problemen. Je zou wensen dat het elke week zo was. Achilles, we zullen jullie missen komend seizoen.
Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande nominaties.

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.