DTH Awards 2014-2015: De uitslagen!

Na dagen van dubben en denken, na weken van wikken en wegen, na maanden va… Oh wacht, het was maar een maandje. Wat we proberen te zeggen is: de stemmen zijn binnen, de virtuele biljetten zijn geteld (stembiljetten uiteraard, geen joetjes, meiers of vuurtorens, want wij zijn altijd integer bij DTH! En sowieso zijn die dingen in het euro-tijdperk niks meer waard) en de DTH Awards zijn officieel uitgereikt. Na een lange en pijnlijke afwezigheid van bijna twee jaar, zijn wij zeer blij om te zien dat nog altijd velen van jullie de tijd hebben willen nemen om je stem uit te brengen. Het klinkt cliché om elk jaar maar weer te zeggen dat zonder jullie stem deze prijzen niks voorstellen, maar zo is het nu eenmaal wel. Een prijs uitreiken namens een handjevol NEC fans met een voorliefde voor viervoeter woordspelingen kan iedereen (zij het ongetwijfeld minder stijlvol); een prijs uitreiken met de claim dat het een echte supportersprijs is kan echt alleen maar vanwege jullie allemaal. Hartelijk bedankt dus wederom, en we hopen dat jullie ook volgend seizoen weer massaal mee stemmen.

Maar genoeg geblaft (sorry…), tijd voor de uitslagen!

De eerste Award is zoals gebruikelijk die voor de Gouden Retriever, de meest gewaardeerde NEC’er van het seizoen. Hoewel Appiah een respectabel aantal stemmen bij elkaar wist te sprokkelen, moest hij het uiteindelijk toch redelijk kansloos afleggen tegen zijn concurrenten. Jahanbakhsh en Leiwakabessy waren dan ook niet de minste opponenten. Beide spelers zijn duidelijk zeer populair onder de NEC supporters. Uiteindelijk was het Jeffrey die aan het langste eind trok, al scheelde het slechts twee procent (!!) van de stemmen.
[singlepic id=2677 w=450 h= float=none]

[singlepic id=2671 w=450 h= float=center]

Leiwa is blij met zijn prijs, onze voorzitter is gewoon altijd blij.

Award nummer twee was voor het Mooiste Hokkie. En daar mocht dus voor het eerst in de DTH Awards historie op vijf nominaties gestemd worden, omdat we het simpelweg niet eens konden worden over een top drie. Was de nominatie pas na de laatste speeldag geopend, dan zou ook Foor’s omhaal van afgelopen weekend ongetwijfeld hoge ogen hebben gegooid. Een wijze les dus voor onze spelers voor volgend seizoen: wacht niet met je fraaiste acties tot de laatste weken van de competitie! Ondanks onze besluiteloosheid hadden jullie wel een duidelijke voorkeur, want Alireeza’s fraaie hakbal in Almere haalde 13% meer van de stemmen binnen dan zijn omhaal tegen Helmond Sport en 17% meer dan de poeier in het dak van Santos.
[singlepic id=2685 w=450 h= float=center]

De derde trofee ging uit naar die persoon of groep die dit seizoen iets goeds deed voor NEC, de Gouden Kennel. Normaliter is het niet echt netjes om jezelf op de borst te kloppen, maar in dit geval was een ‘applausje voor jezelf’ toch zeker op zijn plaats. Met een eervolle vermelding voor Laura Metiary, waren het toch de seizoenskaarthouders die verlengden na degradatie die deze prijs in de wacht sleepten. Een prijs voor jullie allemaal dus (jullie weten wie jullie zijn).
[singlepic id=2679 w=450 h= float=center]
Uiteraard kunnen we helaas niet aan iedere individuele SCC houder een prijs uitreiken, maar gelukkig vonden we Harold (voorzitter van de Supporters Vereniging) en Pim (de arme, maar ongetwijfeld ook zeer trotse NEC medewerker die al jullie SCC aanvragen mag verwerken) bereid om namens alle trouwe seizoenskaarthouders de prijs in ontvangst te nemen. En passant ook een prachtig voorbeeld van #samenbeterNEC, want zo zijn de SV en de medewerkers achter de schermen toch ook nog een beetje betrokken bij de prijs.

[singlepic id=2672 w=450 h= float=center]

Niet winnen maar toch er met de prijs vandoor.

En voor wie van de SCC verlengers toch zelf even zijn of haar prijs wil bewonderen, hij staat op Stadionplein 1.

[singlepic id=2673 w=450 h= float=center]

Prijs nummer vier is naar goed gebruik die voor het Beste Baasje. Theo van Benthum toonde zich een goede runner up, maar laten we wel wezen, wie kan er dit seizoen om Ruud Brood en zijn prestaties heen? Kampioen van de Juup, alle periodes gewonnen, alle thuiswedstrijden gewonnen, meer dan honderd punten, en ook (nipt) de honderd doelpuntengrens verbroken. Met zo’n palmarès kon het bijna niet anders dan dat ook de Beste Baasje bokaal (nou ja, schaal) op zijn schoorsteenmantel terecht zou komen. En zo bleek dan ook.
[singlepic id=2680 w=450 h= float=center]

[singlepic id=2675 w=450 h= float=center]

Ruud Brood droomt al over een hele kamer vol DTH Awards in de toekomst, terwijl onze voorzitter gewoon nog steeds altijd blij is.

De vijfde ‘prijs’ is de inmiddels beruchte Roestige Drol. Hoewel burgemeester Bruls hard zijn best gedaan heeft om deze prijs in de klauwen te krijgen, waren het toch de vuurwerkgooiers die door de meesten van onze supporters verguisd worden. We hopen dat de intentie die is uitgesproken met deze toekenning komend seizoen ook naar de tribunes wordt vertaald. Idioot gedrag hoort sowieso nergens, maar zeker niet in ons stadion. Laten we met zijn allen dus niet alleen schande spreken van zulke raddraaiers, maar ook elkaar (op een nette manier) in het gareel houden.
[singlepic id=2681 w=450 h= float=center]

Na een lichte hutseling van de categoriën is de Gouden Puppy dit jaar de zesde Award. Limbombe en Smits hielden elkaar aardig in evenwicht, maar beiden konden niet op tegen de ongekende klasse die Jahanbakhsh dit seizoen tentoon spreidde. Met een straatlengte voorsprong sleepte hij zijn tweede Award in de wacht. Kan het nog mooier voor onze jonge Iraniër?
[singlepic id=2682 w=450 h= float=center]

Ja dus! Ook de Gouden Hond moest eraan geloven. Ondanks opnieuw vier tegenstanders, net als bij het Mooiste Hokkie, was Alireeza heer en meester in deze categorie. Wat zou het toch zonde zijn als we deze klasbak volgend seizoen niet meer in een NEC shirt mogen bewonderen.
[singlepic id=2686 w=450 h= float=center]

En voor wie zich stilletjesaan begon af te vragen waarom we nog geen foto’s gezien hadden van Alireeza met zijn Awards, bij deze dus. We wilden uiteraard zijn fraaie drieklapper niet voortijdig weggeven. Een unicum in de DTH Awards geschiedenis!
[singlepic id=2676 w=450 h= float=center]

Alireeza, mogen de andere jongetjes er ook een keertje mee spelen?

Tenslotte is er, terug van lang weggeweest, de prijs voor de beste gastclub. We hadden het Gouden Asiel enkele jaren geleden zelfs al laten vervallen als trofee, omdat het als uitsupporter de afgelopen jaren steeds minder leuk werd om je club achterna te reizen. Dit seizoen was echter weer een interessante ervaring, met veel nieuwe stadions om te bezoeken. Wel jammer dat er op dit niveau zowaar nog meer combi’s te voorschijn worden getoverd dan op het hoogste podium. Blijkbaar zijn er toch heel wat kleinere gemeentes en burgervaders die accuut in de stress schieten als ze horen dat er meer dan dertig mensen tegelijk hun dorpje komen bezoeken. Of deze Award volgend seizoen opnieuw kan standhouden is nog maar zeer de vraag, maar dit seizoen was er in ieder geval een absolute topper die de prijs mee naar huis mag nemen: onze Groesbeekse buren van Achilles ’29. Bedankt voor de gezelligheid en gastvrijheid en heel misschien tot ooit in de toekomst. Maar dan wel alleen een niveautje hoger of voor de beker!
[singlepic id=2684 w=450 h= float=center]

Rest ons nogmaals iedereen hartelijk te bedanken voor jullie bijdrage. Stem alsjeblieft ook volgend seizoen weer massaal, en roep ook je buurman, je oma en je hond op om te stemmen. Iedereen mag meedoen, zo lang je maar een rood-zwart-groen hart hebt! Door supporters, voor supporters.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan